1. Anasayfa
  2. Oyunlara Ait Sorunlar

Age Of Empires 2 Conquerors yazı/renk sorunu ve çözümü

Age Of Empires 2 Conquerors yazı/renk sorunu ve çözümü
0
Windows,Vista sürümünden itibaren Aero arayüzünü hayata geçirdi.Bu arayüz sayesinde yeni pencere efektleri,zarif pencere animasyonu ve saydam cam tasarımını sundu.

Her geçen gün güncellenen ve daha da gelişmiş durumda olan Windows sürümlerinde eskiye ait birçok özelliklerde yitip gidiyor.

1999 çıkış tarihli Age Of Empires 2 oyununun Windows Vista,Windows 7,Windows 8 ve Windows 10 sürümlerinde yazıların gözükmemesi veya “?” şeklinde gözükmesi,oyun içerisinde çimenlerin ve çevrenin tuhaf/bozuk renkte gözükmesi ve yine oyun içerisinde takımlara ait renklerin değişmesi(örneğin kırmızı takımın renginin sarı/yeşil olması gibi) sorunlarla karşılaşılmaktadır.

 

Bizce bu sorunun başlıca sebebi Age Of Empires 2 oyununun Aero arayüzüyle sıkıntı yaşaması ve oyun içi kullanılan yazı font’unun artık Windows içerisinde bulunmuyor olmasıdır.İnternette bu sorunun çözümü olarak birçok sonuç gösterilmektedir.Yapılan bazı işlemler ise “Kesin çözüm” olarak okuyucuya sunulmaktadır.Ancak sorunun neyden kaynaklandığını %100 bilemediğiniz sürece çözümünde KESİN olacağına kanaat getiremeyiz.İsterseniz aşağıdan internette var olan en iyi kaynaklı sonuçlara göz atabilirsiniz.

 

 

Ancak bu sorunun kesin çözümü istiyorsanız yeniden dizayn edilmiş Age Of Empires 2 HD Edition ile üstesinden gelebilirsiniz.Oyunun bu sürümüyle herhangi bir renk ve yazı sıkıntısı ile karşılaşmayacaksınız.Oyunun korsan sürümünü internet üzerinden rahatlıkla bulabilirsiniz.Ancak internet üzerinden arkadaşlarınızla veya tanımadığınız diğer oyuncularla da oynamak isterseniz oyunu Steam üzerinden satın almanız gerekecektir.

 

“Sık sık indirim uygulanıyor ve fiyatı 6.50 tl oluyor.”

 

Bu İçeriğe Tepkini Göster!
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    bay_ld_m
    Bayıldım
  • 0
    sevindim
    Sevindim
  • 0
    _pheli
    Şüpheli
  • 0
    sinirli
    Sinirli
  • 0
    _rendim
    İğrendim

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir