1. Anasayfa
  2. Nasıl Yapılır?

“ms-gamingoverlay” hatası ve çözümü

“ms-gamingoverlay” hatası ve çözümü
0
Herhangi bir uygulamayı bilgisayar üzerinden çalıştırdığınızda aşağıdaki görselde olduğu gibi bir “birlikte aç” penceresiyle karşılaşıyorsanız bunun sebebi şudur…
ms-gamingoverlay
Windows kurulurken “gaming” arayüzünün ya da “xbox” özelliğine ait çeşitli kurulumların başarısız olmasından kaynaklanmaktadır.Bu sorunun çözümü için aşağıdaki adımlar uygulanmalıdır.

 

1-) Windows simgesi üzerinden “Ayarlar” penceresini açın.
ms-gamingoverlay

2-)“Oyun” sayfasına tıklayın.

ms-gamingoverlay


3-)Bu sayfadaki “Oyun kliplerini ve ekran görüntülerini kaydedin ve Oyun çubuğu kullanarak yayınlayın” seçeneğini devre dışı konumuna getirin.

 

Ardından pencereyi kapatın ve bilgisayarınızdan herhangi bir oyunu çalıştırarak sorunun giderilip giderilmediğini kontrol edin.


Eğer sorun devam ediyorsa bunun sebebi basit bir ayar seçeneği ve arayüz yüklenmemesi değildir.Bu durumda aşağıdaki adımlar uygulanmalıdır…


1-) Arama kutucuğuna “Windows PowerShell” yazıp aşağıdaki görselde de görüleceği üzere uygulamaya sağ tıklayıp “Yönetici olarak çalıştır” seçeneğine tıklıyoruz.

ms-gamingoverlay


2-)Karşımıza gelen mavi pencereye 3. adımdaki komutları olduğu gibi kopyalayıp mavi ekrana yapıştırıyoruz Enter tuşuna tıklayıp bekliyoruz.

ms-gamingoverlay

3-) Get-AppXPackage -AllUsers | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register “$($_.InstallLocation)AppXManifest.xml”} Bu kod mavi ekrana girilmelidir. Kodu girdikten sonra Enter tuşuna tıklayınız.

Bu İçeriğe Tepkini Göster!
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    bay_ld_m
    Bayıldım
  • 0
    sevindim
    Sevindim
  • 0
    _pheli
    Şüpheli
  • 0
    sinirli
    Sinirli
  • 0
    _rendim
    İğrendim

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir