1. Anasayfa
  2. Blog

O ürkütücü reklam,Peak

O ürkütücü reklam,Peak
0
Televizyonda 41 kanalda aynı anda yayınlanan PEAK yazılım şirketinin reklamı ülke çapında anlık endişeye neden oldu.

 

Ülke çapında anlık elektrik kesintisi ve 15 Temmuz olaylarından sonra televizyonda 41 kanalda aynı reklam eş zamanlı olarak görününce insanlar “acaba yine birşey mi oluyor ? Hacklendik mi ? ” gibi endişelere sebebiyet verdi.

 

PEKİ NEYDİ BU PEAK ? NEYDİ BU REKLAM ?

Peak 2018 yılında Türkiye’nin en büyük dijital oyun şirketlerinden biridir.Peak Games‘in bir bölümü dünyanın en büyük oyun şirketlerinden biri olan Zynga tarafından satın alınmıştır.Satın alma işlemi 100 milyon dolar nakit para ile gerçekleşmiş ve anlaşma sadece Peak Games‘in kart ve okey türünde olan oyunları kapsamaktadır.Peak Games şirketine ait Toy Blast oyunu Amerika’da en çok oynanan 10 oyun arasında yer almaktadır.Hatta geçtiğimiz ağustos ayı verilerine göre oyunculara sunulan Toon Blast oyunu ise Amerika’da kazandığı 3 milyon oyuncu kitlesi ile en çok indirilen oyun olmayı başarmış durumda.Genel anlamda Peak Games şirketinin yaptığı oyunlar 500 milyon kişi tarafından oynanıyor.%99 yurt dışından edindiği cirosunu %70 lik kısmını ise Amerika’dan sağlıyor.Gelir ve kullanıcı bazında mobil oyun kategorisi altında Amerika’da ilk 10 da ismini yazdırmayı başarmış durumda olan Peak şirketi geliştirdiği yeni ürünler ile dünya çapında bilinen bir isim olmak için kendine yeni takım arkadaşları arıyor.

2010 yılında İstanbul’da kurulan ve mobil uygulamalar alanında ise neredeyse dünyanın en büyük şirketi olan Peak,mobil uygulama ve diğer teknoloji konusunda her yerde yayılmak istiyor.

 

Yaptığı reklamda ise son dereceli başarılı olmuş ve insanların dikkatini çekmiş durumda.

 

İşte 41 kanalda eş zamanlı yayınlanan o reklam

 

 

BU REKLAM FİKRİ BAŞKASINA AİT

Aslında PEAK şirketinin yaptığı bu reklam,otomotiv alanda en büyüklerden olan Audi markasının zamanında yapmış olduğu Safety Code(Güvenlik Kodu) reklamı ile bire bir aynı.

 

İşte Audi markasının Safety Code reklamı

 

 

Bu İçeriğe Tepkini Göster!
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    bay_ld_m
    Bayıldım
  • 0
    sevindim
    Sevindim
  • 0
    _pheli
    Şüpheli
  • 0
    sinirli
    Sinirli
  • 0
    _rendim
    İğrendim

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir