1. Anasayfa
  2. Bilgisayar

Yasaklanmış web sitelerine erişim

Yasaklanmış web sitelerine erişim
0

Bazı web siteleri uygunsuz içeriklerinden dolayı veya yasalara aykırı durumundan dolayı mahkeme kararıyla kapatılabilir.Birçok kişi tarafından kullanılan oldukça popüler olan web siteleri bile bazı zamanlarda ziyaretçilerin erişimine karşı engellenir.

Bu ve buna benzer durumlarda erişime kapatılan,mahkeme kararıyla engellenen web sitelerine erişmek için en çok kullanılan basit iki yöntemden bahsedeceğiz.Bu yöntemlerden ilkinde otomatik olarak atanan DNS adresi yerine yasaklanmış web sitelerine erişim sağlayacak DNS adresi atamak olacak.

Bahsedilecek ikinci yöntemde ise herhangi bir ayar yapmaksızın son derece basit bir şekilde yasaklanmış olan sitelere erişimi sağlayacaksınız.Bu yöntem ile engellenen sitelere erişmek için küçük boyutta bir program indirmeniz ve herhangi bir yükleme işlemi yapmadan doğrudan programı çalıştırarak istediğiniz siteye erişimi sağlayacaksınız.

 

DNS ADRESİ ATAMA

1.ADIM Ayarlar penceresini açın.

2.ADIM Bağdaştırıcı seçeneklerini değiştir kısmına tıklayın
3.ADIM Karşınıza çıkan pencerede internet bağlantısı için hangisini kullanıyorsanız ona sağ tıklayıp Özellikler penceresini açın.
4.ADIM Karşınıza yukarıdaki görselde de gözüktüğü gibi bir pencere açılacak.Buradan İnternet Protokolü Sürüm 4 (TCP/IPv4) seçeneğine açın.
5.ADIM Bir önceki adımdan sonra burada Aşağıdaki DNS sunucu adreslerini kullan: seçeneğini işaretli hale getirin ve yukarıdaki görselde de olduğu gibi Tercih edilen DNS Sunucusu: ve Diğer DNS Sunucusu: kutularını 8.8.8.8 ve 8.8.4.4 ile doldurup Tamam butonuna tıklayın.
Erişime kapalı siteleri artık ziyaret edebilirsiniz…

 

ULTRA SURF PROGRAMI

Ultra Surf programı sayesinde herhangi bir ayarlama yapmadan erişime kapatılan siteleri ziyaret edebilirsiniz.Yapmanız gereken küçük boyutlu Ultra Surf yazılımını indirmek ve herhangi bir yükleme işlemi yapmadan programı çalıştırmaktır.Programı çalıştırdıktan sonra cihazınızın internet tarayıcısı otomatik olarak çalışacaktır.

 

 

Bu İçeriğe Tepkini Göster!
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    bay_ld_m
    Bayıldım
  • 0
    sevindim
    Sevindim
  • 0
    _pheli
    Şüpheli
  • 0
    sinirli
    Sinirli
  • 0
    _rendim
    İğrendim

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir