1. Anasayfa
  2. Nasıl Yapılır?

0xc00007b uygulama düzgün olarak başlatılamadı sorunu ve çözümü

0xc00007b uygulama düzgün olarak başlatılamadı sorunu ve çözümü
0
0xc00007b hatası bazı Windows işletim sistemi kullanıcıların başını bela olabilmektedir.Bu yayında 0xc00007b hatasının nelerden kaynaklandığı açıklayacak ve 0xc00007b hatası çözümünü paylaşacağız.Windows işletim sisteminin 32 bit ve 64 bit sistem türlerinde 0xc00007b sorununun neyden kaynaklandığını,0xc00007b dll sorunuyla beraber benzer bütün sorunların çözümü için yayını okumaya devam edin.

 

Bu sorun Windows 7,Windows 8,Windows 10 işletim sistemlerinin güncellenmesi ve sisteminizde yüklü olan programların güncellenen işletim sistemiyle uyumsuzluk sorunundan dolayı çalışmadığı için ortaya çıkar.Muhtemelen cihazınızda alttaki görüntüde olduğu gibi bir hata raporu ile karşılaşıyorsanız çalıştırdığınız uygulamadaki .dll uzantılı dosyalarda bir problem mevcuttur.
0xc00007b

Bazı kullanıcılar Windows işletim sisteminde 0x80070057,0x80004005,0x80070005 ve 0x80070002 hata koduyla karşılaşabilmektedir.Ancak bu hatalar arasında kullanıcılar en çok 0xc00007b hatasıyla karşılaşmaktadır.

 

0xc00007b uygulama düzgün olarak başlatılamadı” sorunu,Windows işletim sisteminde kullanıcılar tarafından bazı durumlarda birden fazla kez karşılaşabildiği ve birçok sebepten dolayı meydana çıkan hatalardan biridir.Bu hata,geçersiz bir görüntü biçimi anlamına gelmektedir.

 

Örneğin 32-Bit sistem türüne sahip Windows işletim sisteminde 64-Bit sistem türüyle uyumlu olan dll uzantılı dosya çalıştırılmaya başlandığında “0xc00007b uygulama düzgün olarak başlatılamadı” sorunuyla karşı karşıya kalınır.Kullanıcıların çoğu bu sebepten dolayı 0xc00007b hatasıyla karşılaşır.Ancak bunun dışında işletim sisteminin güncellemesi sonucunda da bazı güncelleme paketleri yayımlanır.Bu paketler bilgisayara kurulduğunda 0xc00007b hatasına sebep olunur.Bu durum,daha önceki zamanlarda Windows 10 işletim sistemi için yayımlanan bir güncellemede yaşanmıştır.

 

Yaşadığınız bu sorunun çözümü için çeşitli adımlar sıralayacağız.Aşağıdaki adımları sırasıyla uygulayınız…

 

İLK ÖNCE BU ADIMI DENEYİN – McRip VC Redist

 

McRip VC Redist programını cihazınıza kurun.Programı indirmek için buraya tıklayın.
İndirme işlemi tamamlandıktan sonra indirmiş olduğunuz programın yükleme dosyasına sağ tıklayarak Yönetici olarak çalıştır seçeneği ile açıp cihazınıza kurun.Kurulum işlemi için bekleyin (yükleme %95 %100 sırasında sizi bekletebilir.Yükleme işlemini iptal etmeyin.)
Yükleme işlemi tamamlandıktan sonra 0xc00007b hatasını veren uygulamaya sağ tıklayıp Yönetici olarak çalıştır seçeneği ile açın. Eğer yine aynı hata ile karşılaşırsanız aşağıdaki adımlara geçin…

 

GÜNCELLEMELERİ KONTROL EDİN

0xc00007b

Windows arama kutusuna Windows update ayarları yazın ve aratın.Windows Update ile işletim sisteminin güncellemelerini kontrol edin.Eğer güncelleme varsa yükleyin.Bu güncelleme uygulama düzgün başlatılamadı sorununun çözümü olabilir.Güncelleme tamamlandıktan sonra bilgisayarınızı yeniden başlatın.Sorunun çözülüp çözülmediğini kontrol edin.Eğer sorun çözülmediyse bir sonraki başlıkta yazanları uygulayın.

 

Eğer bilgisayarınızın işletim sistemi zaten güncel durumdaysa bu adımı atlayabilirsiniz.

0xc00007b

MİCROSOFT UYGULAMALARI

0xc00007b

Bilgisayarınızda Microsoft’un kendi uygulamaları olan Microsoft .NET Framework,Microsoft Visual C++,Microsoft DirectX  uygulamaları düzgün bir şekilde çalışmayabilir.Bu uygulamaları sırasıyla kaldırıp en güncel sürümlerini tekrardan kurmanız gerekebilir.

 

Aşağıdaki görüntüde olduğu gibi bu işlem için Denetim Masası > Program kaldır pencerelerinden Microsoft Visual C++ isimli bütün çoklu uygulama paketlerini kaldırın.

 

Çoklu uygulama kullanımının yapılması için yüklenmiş olan bu paketler yapılan güncelleme ile sorun yaşıyor olabilir.
0xc00007b
Bu işlemi tamamladıktan sonra Microsoft .NET Framework ve DirectX programlarının güncel sürümlerini internet üzerinden indirip yükleyin.Bu adım için Microsoft’un kendi web sitesini kullanabilirsiniz.

 

 

 

 

[ Kurulum dosyası, uygulama mevut değilse yükleme işlemini gerçekleştirerek tamamlar.Eğer uygulama cihazda hali hazırda kuruluysa “uygulama zaten yüklü” bildirimiyle kurulumu sonlandırır. ]

 

Bilgisayarınızı yeniden başlatın ve sorunun çözülüp çözülmediğini tekrar kontrol edin.Eğer sorun düzelmediyse sorunun kaynağı Microsoft paketlerinin güncel olup olmamasından kaynaklanmamaktadır.Sorunu çözmek için bir sonraki adıma geçin.

 

HATA VEREN UYGULAMALARI KALDIRIN 

0xc00007b

Çalıştırdığınızda 0xc00007b hatasını veren uygulamaları cihazınızdan kaldırın.Sonrasında tekrar yükleyin.Yüklediğiniz uygulamayı çalıştıran .exe uzantılı dosyaya sağ tıklayıp Yönetici olarak çalıştır seçeneği ile açın.Uygulamanın bilgisayara yüklenmesini sağlayan dosyayı da yönetici olarak çalıştırıp yükleyin.

 

Bu adımlar sorunu çözemediyse yeni bir güncelleme gelene kadar işletim sistemindeki bu soruna köklü bir çözüm yolu gelmeyecektir.Ancak oyuncular,oynadıkları oyunda bu sorunla karşılaşıyorsa oyunun .dll dosyalarını onarması gerekmektedir.

 

Bunun nasıl yapılacağını bilmeyenler için aşağıdaki video faydalı olacaktır.

 

[ Aşağıdaki video içeriğinde kullanılan Process Monitor yazılımını buraya tıklayarak yükleyebilirsiniz. ]

 

 

Bu İçeriğe Tepkini Göster!
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    bay_ld_m
    Bayıldım
  • 0
    sevindim
    Sevindim
  • 0
    _pheli
    Şüpheli
  • 0
    sinirli
    Sinirli
  • 0
    _rendim
    İğrendim
Paylaş

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir