1. Anasayfa
  2. Android

5G yakında Türkiye’de

5G yakında Türkiye’de
0

253 milyon lira yatırım yapılarak oluşturulan 5G sistemi,tamamen yerli ürün olarak piyasaya çıkarılacak.Birçok ülke,5G sistemine 2022’de ulaşmayı hedefliyor ancak Türkiye bu hedefe 2020 gibi erken bir tarihte ulaşmaya çalışıyor.

 

NE DEĞİŞECEK ?

5. nesil kablosuz iletişim teknolojisi olarak bilinen 5G‘de,”Bağlantı yok” gibi bir sorunu olmayacak,internet hızının 4G teknolojisine göre 20 kat daha fazla ve ortalama 20 Gb/Sn indirme hızına sahip olacak.Bir şebeke vasıtasıyla birden fazla cihaza bağlanma imkanı olacak ve 4G ağında LTE adı verilen şifreleme yöntemi kullanılırken 5G‘de OFDM şifreleme yöntemi kullanılacak.OFDM,LTE‘ye göre daha hızlı internet erişimi sağlayacak ve eskisine göre daha yüksek bant genişliği söz konusu olacak.

 

5G İLE NELER YAPILACAK ?

5G teknolojisi evlerde kişisel kullanımın dışında teknoloji alanında da önemli yenilikler getirecek.5G teknolojisi,sanal gerçeklik ile felç rehabilitasyonunda,akıllı bandajlar ve küvezde yatan bebeklerden daha fazla veri almaya yarayacak şekilde sağlık hizmetlerinde,yüksek çözünürlüğe sahip güvenlik kameralarında,sanal gerçeklik fizik terapi uygulamalarında,sürücüsüz araçlarda kullanılması öngörülüyor.

 

Bu İçeriğe Tepkini Göster!
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    bay_ld_m
    Bayıldım
  • 0
    sevindim
    Sevindim
  • 0
    _pheli
    Şüpheli
  • 0
    sinirli
    Sinirli
  • 0
    _rendim
    İğrendim

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir