Teknolojideki destekçiniz

İnstagram kullananların dikkatine !

0 1.475
Google Play veya diğer işletim sistemlerindeki uygulama platformlarında oldukça çok karşılaşılan ve çokça indirilip ücret ödenen “Profilime kimler bakıyor ?” uygulamaları popüler olmaya başladı.

 

İnstagram hesabınıza hangi kullanıcıların girdiğini öğrenmek için uygulama platformundan satın alınanlar aslında sizi dolandırmaktan başka hiçbir işe yaramıyor !
Profilinize bakan kullanıcıları öğrenmek çok hassas bir durum olduğu için İnstagram,buna izin vermemektedir.Bu bilgiye ulaşmak için ücret ödenen ve cihaza yüklenen uygulamalara İnstagram hesabınız ile giriş yaptığınızda şifrenizi ve kullanıcı adınızı bilinmeyen 3. bir şahıs tarafına iletmiş oluyorsunuz.Eğer sizin İnstagram hesabınız son derece popüler ve takipçi sayısı yüksek ise bu 3. şahıs tarafından hesabınızın çalınma ihtimalide oldukça yüksek bir hale geliyor.
Ayrıca profilinize kimlerin baktığını öğrenmek için yüklediğiniz bu uygulama size “şu kullanıcılar profilinizi ziyaret etti” şeklinde bir liste sunuyor.Ne yazık ki bu liste gerçek değil !

 

Kullanıcı adı ve şifrenizi girdiğiniz o uygulama,sizin hesabınızdaki akışları takip ederek programına uygun veya rastgele bir liste karşınıza çıkartarak takip ettiğiniz veya hali hazırda takipçiniz olan kullanıcılardan rastgele oluşmuş bir liste sunuyor.

 

Bu durumda siz o uygulamayı satın alarak sadece paranızı boşa harcamış ve hesabınızı riske atmış oluyorsunuz.

Sadece profilinize kimlerin baktığını gösteren (gösterildiği zannedilen) uygulamaların dışında beğeni,takipçi sayılarını arttıran,kimlerin takip etmediğini gösteren uygulamalarda aynı şekilde hesabınızı riske atıyor.

İnstagram uygulaması,insanların günlük hayatta yaşadığı olayları hikaye özelliği ile paylaştığı,kendi fotoğraflarını,gezdiği yerleri kısacası insanların kendilerine dair olan bütün olayları fotoğraf ve video halinde paylaşıldığı bir platformdur.

 

Ve siz İnstagram’ın yanında takipçi,beğeni arttıran,takip etmeyen kişileri listeleyen,profilinize bakan kullanıcıları listeleyen uygulamaları yükleyerek sosyal ağınızdaki kendi kişisel verilerinizi tehlikeye atmış oluyorsunuz.