1. Anasayfa
  2. Android

Android güçlendiriliyor

Android güçlendiriliyor
0
Huawei markası Android işletim sisteminin verimini ve performansını arttırmak için yeni bir derleyici kurdu.Android işletim sistemini hızlandırmayı sağlayan Ark Compiler derleyicisi,işletim sisteminin temeline kadar yeniden dengeleme ve düzenleme sağlayarak cihazlardaki Android işletim sistemini iyileştiriyor.

Huawei‘nin öncülük ettiği yeni derleme,yapılan açıklamalara göre sistem yanıtında 25%,uygulamalarda %60, ve sistem akıcılığında ise %25 oranında iyileştirme sağlıyor.

Yapılan bu derleme,bütün bu özellikleri sayesinde Android işletim sistemine hız kazandırıyor.Bütün bu performans özelliklerine katkı sağlamasının yanında pil ömründe de önemli ölçüde daha uzun ömürlü olması sağlanıyor.Yapılan açıklamalara göre yeni derleme sayesinde Android işletim sisteminin pil tüketim oranı da bir hayli düşürülüyor.

Ayrıca yeniden derlemenin öncüsü olan Huawei,yaptığı açıklamada yapılacak olan yeniden derlemenin sadece Huawei markalı telefonlar için olmayacağı aynı zamanda açık kaynaklı olacağına dair ifadeler kullandı.

Bu durum ilerleyen günlerde akıllı telefonlarda en yaygın işletim sisteminden biri olan Android‘in çok daha üstün performanslar göstereceğini işaret ediyor.

 

Bu İçeriğe Tepkini Göster!
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    bay_ld_m
    Bayıldım
  • 0
    sevindim
    Sevindim
  • 0
    _pheli
    Şüpheli
  • 0
    sinirli
    Sinirli
  • 0
    _rendim
    İğrendim
Paylaş

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir