1. Anasayfa
  2. Android

Exodus’un casus yazılımı İOS’ta

Exodus’un casus yazılımı İOS’ta
0

Andorid işletim sistemine sahip cihazlarda görülen Exodus casus yazılımı yakın bir zaman içerisinde İOS işletim sisteminde de tespit edildi.

Yazılım cihaza erişim sağladığında arama geçmişi,ses kayıtları,video formatındaki dosya içerikleri,GPS konum bilgileri gibi kullanıcıya ait kimlik bilgilerini alabiliyordu.

Lookout yakın bir zaman içerisinde Android cihazlarda var olan Exodus casus yazılımının İOS işletim sisteminde de olduğunu ve İOS işletim sisteminde daha sade bir biçimde olup Anroid için kullanılan sunucuyla İOS için kullanılan sunucunun aynı olduğunu belirtti.

Exodus saldırıları ilk başlarda Apple tarafından verilen kurumsal sertifikalar kullanıyordu.Bu sayede saldırıların yapılması çok daha kolay oluyordu.Ancak daha sonraları Apple tarafından verilen bu sertifikalar geçersiz duruma getirilince yapılan saldırılara karşı önlem alınmış oldu.

Exodus saldırıları her ne kadar devre dışı bırakılmış olsa da bu durum,İOS işletim sisteminde de siber saldırılara karşı güvenlik konusunda bir takım açıkların olduğunu göstermiş durumdadır.Bu yüzden herhangi bir uygulama cihaza yüklenecekse Apple Store platformuna sadık kalınması en doğru hareket olacaktır.

 

Bu İçeriğe Tepkini Göster!
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    bay_ld_m
    Bayıldım
  • 0
    sevindim
    Sevindim
  • 0
    _pheli
    Şüpheli
  • 0
    sinirli
    Sinirli
  • 0
    _rendim
    İğrendim
Paylaş

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir