1. Anasayfa
  2. Android

Firefox ve WebAuthn ile şifresiz güvenlik sistemi

Firefox ve WebAuthn ile şifresiz güvenlik sistemi
0

Şu an android cihazlarda ve bilgisayarlarda FIDO U2F Standardı kullanılmaktadır.Herhangi bir siteye kayıt olma ve giriş yapma eylemlerini bu standart üzerinden gerçekleştirmekteyiz.

Ancak Mozilla Firefox,yaptığı son güncelleme ile yeni bir güvenlik yöntemi ortaya çıkardı.Daha öncesinde kullanılmış ama unutulmuş olan şifreleri hatırlayan ve oturum açma işlemi sırasında şifre istemeyen WebAuthn yöntemi güncel Firefox programında aktif olarak çalışmaktadır.

 

WEBAUTHN NEDİR ?

WebAuth,eski FIDO U2F standart yöntemi ile uyumlu olarak destekleyen ancak eski yöntem tarafından desteklenmeyen bir güvenlik standartıdır.
WebAuthn ile günlük hayatınızda ziyaret ettiğiniz siteler ve o sitelerde oturum açma sırasında kullandığınız şifreleri tamamen ortadan kaldıran veya alternatif olarak kullanan bir güvenlik sistemidir.
Yeni güvenlik sistemi sayesinde şifre kullanmak yerine USB sürücüsü ile giriş yapmanız sağlanmaktadır.Bu sayede şifre çalınması gibi olaylar tamamen ortadan kaldırılmaktadır.
Yani sizin internetteki sitelere giriş yapmanız için elinizde bir adet anahtar (USB Sürücü) olmasını sağlayan çok daha sağlıklı bir güvenlik sistemidir.

 

WEBAUTHN İÇİN USB SÜRÜCÜLERİ

Şifresiz erişim için anahtar görevi olarak kullanılacak olan WebAuthn USB sürücüleri,klasik USB sürücülerine benzer veya parmak okuma teknolojili olabileceği tahmin edilmektedir.
Ancak bu güvenlik sistemi hakkında Google,eski cihazların bu güvenlik sistemini desteklemediğini ve bu güvenlik sisteminin etkin olarak kullanılabilmesi için eski cihazların tamamen ortadan kaldırılması ve bu durumda eski cihazlar kullanıcılar tarafından unutulmadan yeni güvenlik sisteminin aktif olarak kullanılamayacağını ve bu duruma karşı bir şey yapamayacaklarını açıkladı.

 

Bu İçeriğe Tepkini Göster!
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    bay_ld_m
    Bayıldım
  • 0
    sevindim
    Sevindim
  • 0
    _pheli
    Şüpheli
  • 0
    sinirli
    Sinirli
  • 0
    _rendim
    İğrendim
Paylaş

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir