1. Anasayfa
  2. Oyunlar

Mobile PUBG oyununda hile kullanımı arttı

Mobile PUBG oyununda hile kullanımı arttı
0
Hemen hemen her yaştaki kitleye hitap eden mobil oyun PUBG Mobile,yediden yetmişe herekeze hitap etme özelliğiyle hala popülerliğini koruyan ve bilgisayarlarda bile Android Emülatör programlarında oynanan bir hayatta kalma oyunudur.
Steam platformu üzerinde satılan PUBG oyununun daha önceki tarihlerde bir güvenlik açığı bulunuyordu.Bu açık sayesinde bir oyuncu 100 kişilik devasa haritada,açıktan faydalanarak kendisi hariç diğer 99 oyuncuyu sunucudan atabiliyor yani diğer oyuncuların internet bağlantısını kesebiliyordu.Böylece kısa yoldan bütün oyuncuları öldürerek birinci olabiliyordu.
Benzer bir bir güvenlik açığı da Mobile PUBG oyununda keşfedildi ve bu açık sayesinde oyuna dair hileler türetilip sürekli olarak güncel tutularak oyunculara ücretsiz olarak sunuldu.
Bu hileleri kullanan oyuncular oyun içerisinde 400 metre yakınındaki rakiplerin konumunu rahat bir şekilde görebiliyor ve rakip oyuncuları haksız bir rekabetle kolay bir şekilde öldürüp birinci olabiliyorlar.
Hilenin kurulumu ve oyun içerisine entegre edilmesi bile çocuk oyuncağı.Bu yüzden oyun içerisinde hile kullanan oyuncu sayısı da gün geçtikçe artmaya devam ediyor.Binlerce insanın oynadığı PUBG Mobile oyunu,bu hile yüzünden popülerliğini kaybedebilir.Zira Valve‘nin yapmış olduğu CS GO oyununda da bu duruma defalarca kez şahit olmuştuk.
Üstelik oyun için üretilen hileler sadece 400 metre yakınındaki düşmanları görmeye yaramıyor.Nişan almayı kolaylaştıran ve silah ateşlenirken gerçekleşen tepme olayını hafifleten ve daha isabetli atış yapılmasını sağlayan farklı çeşitlilikteki hilelerde bazı oyuncular tarafından kullanılıyor.

 

Bu İçeriğe Tepkini Göster!
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    bay_ld_m
    Bayıldım
  • 0
    sevindim
    Sevindim
  • 0
    _pheli
    Şüpheli
  • 0
    sinirli
    Sinirli
  • 0
    _rendim
    İğrendim

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir