1. Anasayfa
  2. Bilgisayar

Son Windows 10 güncellemesi bilgisayarları yavaşlattı

Son Windows 10 güncellemesi bilgisayarları yavaşlattı
0
Microsoft,Windows 10 işletim sistemine düzenli olarak yaptığı güncellemelerle geliştiriyor ve daha iyi bir performans sunmasını sağlıyor.Yapılan bu güncellemelerin kimisi küçük boyutlarda olup birkaç özelliğin değişmesi,gelişmesi veya yeni özellikler eklenmesiyle gerçekleştirilirken kimi güncellemeler büyük boyutlarda oluyor ve Windows 10 işletim sisteminin yapısı köklü değişikliklere maruz kalıyor.

Geçmişten günümüze kadar var olan Windows sürümlerinden bazıları kullanıcılar tarafından oldukça beğeni ile karşılanırken bazılarına lanet ediliyor.Windows 1.0‘dan Windows 10‘a kadar geçen sürede 95,2000,Vista,8,10 beğenilmeyen ve kullanıcılar tarafından hoş karşılanmayan Windows sürümlerinin yanında 98,XP,7 sürümleri ise kullanıcılarını fazlasıyla memnun etmiş durumdadır.

Windows‘un son sürümü olan Windows 10,Microsoft tarafından gerçekleştirilen birçok güncelleme ile bazen parlatıldı bazense çamura batırıldı.

Yapılan son güncellemeler ile Windows 10 kullanıcılarında genel olarak “Bilgisayar donuyor” ve benzeri şikayetler ciddi oranda arttı ve Microsoft bunun sebebini araştırmaya başladı.

Son yapılan güncelleştirme ile Windows 10 için değiştirilen ve yeni olarak eklenen özelliklerin anti virüs programlarıyla işletim sistemi arasında çeşitli uyumsuzlukların ve anti virüs programları ile çakışmaların yaşandığı tespit edildi.

Öncellikle Avast ve AVG anti virüs programlarında keşfedilen bu çakışma durumunun diğer programlarla da yaşandığı tespit edildi.

Bunun üzerine Microsoft,Avira ismi başta olmak üzere birçok programın Windows 10 işletim sistemiyle sorun yaşadığına dair uyarıda bulundu.

Windows 10 işletim sistemi kullanıcılarının yaptığı son güncelleme ile bilgisayarındaki yavaşlama sorunundan kurtulması için yapması gereken şey,cihazında ki anti virüs programlarını kaldırması ve kayıt defteri temizliği yapmasıdır.Windows 10 işletim sistemi,yaşanan bu uyumsuzluğu ileri zamanlarda yapılan güncelleştirmeler ile tekrar düzeltecektir.Bu süre içerisinde işletim sisteminizin kendi güvenlik yazılımı olan Windows Defender‘ın kullanılması ve 3. parti bir koruma yazılımının yüklenmemesini öneriyoruz.Windows Defender her ne kadar yeteri düzeyde koruma sağlayamıyor olsa da kişisel bir bilgisayarın temel koruma ihtiyacını karşılayacak düzeyde olduğundan emin olabilirsiniz.

 

Bu İçeriğe Tepkini Göster!
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    bay_ld_m
    Bayıldım
  • 0
    sevindim
    Sevindim
  • 0
    _pheli
    Şüpheli
  • 0
    sinirli
    Sinirli
  • 0
    _rendim
    İğrendim

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir