1. Anasayfa
  2. Bilgisayar

Windows güncelleştirmelerini yapmak zorunda değilsiniz

Windows güncelleştirmelerini yapmak zorunda değilsiniz
0
Microsoft‘a ait resmi sitede yapılan açıklamaya göre artık Windows Home sürümündeki işletim sistemine dair güncelleştirmeleri yapmak zorunda değilsiniz.
Windows 10 işletim sistemini kullanıcıları çeşitli yöntemlerle Windows Update servisini kapatabiliyordu.Ancak durum böyle olunca işletim sisteminize herhangi bir güncelleştirme yapamıyordunuz.Windows Update servisi kapatılmayınca kullanıcıların karşısına bir pencere açılıyordu ve o pencerede Windows‘un güncelleştirmesi isteniyordu.Daha sonra hatırlat seçeneğine tıklasanız bile güncelleştirmeler kısa bir süre sonra bilgisayarınıza kendiliğinden yüklenmeye başlıyor ve bu durum kullanıcıları çok ciddi bir şekilde rahatsız ediyordu.Üstelik bazı Windows güncelleştirmeleri işletim sisteminizin iyileştirmesini sağlamamakla beraber daha da kötü ve karmaşık bir hale getiriyordu.
Bunun üzerine Microsoft,güncelleştirmeleri 6 ay süresince ertelenebilir bir duruma getirmişti.Yapılan yeni değişiklikte ise güncelleştirmelerin yüklenip yüklenmeyeceği tamamen kullanıcının isteği doğrultusunda gerçekleştirilecek.Yani güncelleştirmeye yükleyip yüklememek,tamamen sizin kontrolünüz altında olacak ve erteletme gibi olaylarla uğraşmayacaksınız.
Ancak bu durum bazı büyük güncelleştirmeler için geçerli değildir.Büyük paket içeren güncelleştirmeleri yapmak zorunlu olacak ve kullanıcının herhangi bir tercih yapma seçeneği olmayacak.
Ayrıca Windows 10 Professional için 35 günlük erteleme süresi,Windows 10 Home sürümünde 7 gün erteleme seçeneği ile gerçekleştirildi.Bu ertelemeler ise sadece 5 kere yapılabilmektedir.

 

Bu İçeriğe Tepkini Göster!
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    bay_ld_m
    Bayıldım
  • 0
    sevindim
    Sevindim
  • 0
    _pheli
    Şüpheli
  • 0
    sinirli
    Sinirli
  • 0
    _rendim
    İğrendim
Paylaş

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir