1. Anasayfa
  2. Android

Yepyeni telefon ve işletim sistemi,Android 9 Pie

Yepyeni telefon ve işletim sistemi,Android 9 Pie
0
Akıllı telefon konusunda her ne kadar güncellemeler önem taşımakta olsa da yeni bir Android işletim sistemi olan Android 9 Pie birçok telefonu sarmış durumda.Çıkış tarihi yaşanabilecek olan aksiliklerden dolayı net olarak açıklanmasa da 2019 olarak ön görülmektedir.Android 9 Pie ile beraber hangi yeniliklerin geleceğini,hangi cihazların Android 9 Pie işletim sistemine sahip olacağına ve Android 9 Pie güncellemesi ile nelerin değişeceğini öğrenmek için çeşitli bilgilere ulaşıldı.

Günümüz teknolojisi ile telefonlar artık iletişim aracı olmanın dışında internet bağlantısı yapan,hesaplayan,tasarlayan ve özellikle “sosyal ağ” uygulamaları başta olmak üzere çeşit çeşit uygulamalar ile hayatımızın vazgeçilmez cihazı olmuş durumdadır.

Özellikle günümüzde,cihazlarda ve işletim sistemlerinde yapılan yenilikler daha çok yapay zekaya yönelik oluyor.Yani günümüz teknolojisinin şekillenmesi ve gelişmesi yapay zeka üzerinde gerçekleşiyor.

Huawei markasının yapay zekayı işlemci içerisine dahil etmesi ile başlayan bu maceraya Android işletim sistemi de dahil oluyor ve yapay zekayı ön plana çıkartıyor.

 

ANDROİD 9 PİE ÖZELLİKLERİ

Güncel sürüm ile yenilenen arayüz,kullanım şekli,performans gibi kriterlerin dışında yapay zekanın daha aktif kullanılmış olması dikkat çekiyor.Anroid 9 Pie işletim sisteminin özellikleri şu şekilde…

 

KULLANIM KOLAYLIĞI VE ARAYÜZ

Kullanım kolaylığı sağlamak için Erişebilirlik Menüsü özelliği ile ekran görüntüsünü çekme ve tek elle kullanım konusunda oldukça hoş kolaylık sağlanmış durumda.

Gördüğünüz bir yazıyı veya baktığınız bir görüntüdeki yazıyı sesli olarak Android cihazınızda okutabiliyorsunuz.

Telefon görüşmesi yaparken çevrenizde veya konuştuğunuz kişinin çevresinde çok fazla ses varsa,birbirinizi duyamıyor,anlayamıyorsanız Android 9 Pie cihazınız bu durumda olduğunuzu tespit ediyor ve ses düzeyini dinamik olarak ayarlıyor.

 

BATARYA KULLANIMI

Akıllı telefonların en büyük dertlerinden biri olan şarj konusunda da yenilikler bulunmaktadır.Android 9 Pie olan cihazınız,ilerleyen saatlerde hangi uygulamaları kullanacağınızı veya kullanmayacağınızı,cihazınızı kullandığınız süre içerisinde tecrübe eder ve batarya kullanımını bu duruma göre düzenler.

Farklı ortamlarda ekran parlaklığını nasıl ayarladığınız izlenir ve bir süre sonra bulunduğunuz ortama göre ekran parlaklığı otomatik olarak ayarlanır.

Cihazınızın Ayarlar kısmında arka planda çok fazla pil kullanım oranına sahip olan uygulamalar gözükecek ve bu konuda batarya kullanımına müdahale edebileceksiniz.

 

KAMERA

Yeni çıkan telefonlarla beraber gelen birden fazla kamera kullanımı iyileştirildi ve kamera kullanım kalitesi arttırıldı.

 

KOLAYLIKLAR

Cihazınıza yatma saatinizin planını yaparak o saatler için şarj tüketimini azaltabilir,rahatsız etme modunu özelleştirerek mobil cihazınızın size yaşattığı sıkıntılardan kurtulabilirsiniz.Ayrıca Gri ekran gibi özelliklerle de çok hoş bir kullanım deneyimi yaşayabilirsiniz.

 

BİRDEN FAZLA BLUETOOTH

Diğer aramalardan mahrum kalmadan veya başka sorunlarla uğraşmak zorunda kalmadan 5 cihaz ile eş zamanlı olarak bluetooth bağlantısı kurabilirsiniz.Ayrıca bağlantı kuran cihazlar arasında geçiş yaparken de herhangi bir sorunla karşılaşmayacaksınız.

 

SES KALİTESİ

HD Ses ile çok daha kaliteli bir ses deneyimi sizi bekliyor.Kulaklık ve benzeri donanımların her biri için cihazınızda en son kullanılan ses düzeyi hatırlanıyor ve donanım cihaza takıldığı zaman kaydedilen ses seviyesi kullanılıyor.

 

GÜVENLİK

Bu sürüm ile kötü amaçlı yazılımlara karşı,internet gezintisi,internet üzerinden ödeme yapma sırasında oluşabilecek sorunlara karşı güvenlik konusunda ciddi iyileştirmeler yapıldı.

 

ANDROİD 9 PİE ALACAK TELEFONLAR

Aşağıdaki listede marka,seri,model olarak listelenen cihazlar güncelleme ile Android 9 Pie işletim sistemine sahip olabilecekler.

 

Samsung > Samsung Galaxy > Note 9,S9,S9+,S8,S8+,Note 8,A8,A8+,A6,A6+,J6,Galaxy Tab S3

 

General Mobile > GM > GM 8,GM 8 GO,GM 6

 

Huawei > P >P20,P20 Pro,P20 Lite,P10
Huawei > Mate 10,Mate 9,Nova 3,Nova 3i

 

Xiaomi > > Mİ 8,Mİ 6,Mİ A2,Mİ A2 Lite,Mİ A1

 

Nokia > 8 Sirocco,8,7 Plus,6,5,3,2,1 (+ ara modelleri)

 

LG > V35 ThinQ,Q Stylus,V30S Thin Q,G7 Thin Q,Q7,V30+

 

HTC > U > U12+,U11,U11+,U11 Life

 

Sony > Xperia > XZ2,XZ2 Premium,XZ2 Compact,XZ Premium,XZ1,XZ1 Compact,XZ2

 

Asus > Zenfone > 5z,5

 

Honor > 9,View 10

 

Bu İçeriğe Tepkini Göster!
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    bay_ld_m
    Bayıldım
  • 0
    sevindim
    Sevindim
  • 0
    _pheli
    Şüpheli
  • 0
    sinirli
    Sinirli
  • 0
    _rendim
    İğrendim

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir