1. Anasayfa
  2. Android

Amerika’dan Huawei’ye ağır darbe

Amerika’dan Huawei’ye ağır darbe
0

Başarılı bir marka olan Huawei,Çin ile Amerika‘nın ekonomi savaşından ciddi oranda etkilendi.Huawei‘yi kara listesine alan ABD,Çin‘li şirket ile olan ortaklığını sonlandırdı.Bunun üzerine Huawei markalı telefonlar Android işletim sisteminde var olan Google servislerinden yararlanamayacak.

Reuters‘in raporuna göre Amerika Birleşik Devletleri akıllı telefon üretimi konusunda dünyada 2. marka olmayı başarmış Huawei markası ile olan ortaklığını sonlandırdı.Bu ortaklığın son bulması ile Huawei artık Google‘ın donanım,yazılım ve teknik hizmetlerini ve tam anlamıyla açık kaynaklı olan Android işletim sistemini kullanamayacak.

Artık Huawei markalı telefonlarda Google Play mağazası bile bulunmayacak.Bütün bunların yanında Android işletim sisteminde bulunan ve birçok kullanıcısı olan popüler uygulamalardan Gmail,YouTube servislerine erişim sağlanamayacak.

Google‘ın bu kararını alması Amerika Birleşik Devletlerinin Huawei markasını kara listeye almasının hemen ardından gerçekleştirildi.Huawei’nin kara listeye alınması işlemci konusunda en büyük isimlerden olan Qualcomm,Intel ve Google gibi şirketlerle iş yapabilmesini engelliyor.

Bilindiği üzere Android işletim sistemine sahip telefonların hepsi Google hizmetlerinden faydalanıyor.Amerika’nın böyle bir karar alması sonucunda Huawei markalı telefonların artık Android işletim sistemi neredeyse kullanamayacak duruma getirdi.Önümüzdeki günlerde bu durum akıllı telefon piyasasını tepe taklak hale getirebilir.

 

Bu İçeriğe Tepkini Göster!
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    bay_ld_m
    Bayıldım
  • 0
    sevindim
    Sevindim
  • 0
    _pheli
    Şüpheli
  • 0
    sinirli
    Sinirli
  • 0
    _rendim
    İğrendim

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir