1. Anasayfa
  2. İnternet

Facebook yeniden dirilmeye çalışıyor

Facebook yeniden dirilmeye çalışıyor
0

Bir zamanlar hemen hemen herkesin kullandığı ve o günlerin en popüler sosyal medyası olan Facebook,günümüzde birçok insan tarafından çöplük olarak görülüyor ve her geçen gün daha fazla kullanıcı kaybediyor.

Facebook sitesinden sonra akıllı telefonlar için üretilen yeni sosyal medya uygulamaları ve yeni çıkan sosyal medya siteleri,uzun yıllar boyunca gizlilik ve güvenilirlik konusunda insanları rahatsız eden skandallar,kullanışlı olmayan özellikleri ve buna benzer birçok sebepten dolayı Facebook sitesi ağır kayıplar yaşadı ve insanlar tarafından kullanılmamaya başladı.
Bu durumun farkında olan Facebook kurucusu Mark Zuckerberg,Facebook sitesini küllerinden doğması ve eski günlerindeki popülerliğe kavuşması için kollarını sıvadı.Düzenlenen F8 Geliştiriciler Konferansı‘nda Facebook sitesinde birçok yenilikten bahsedildi.
Yapılacak olan yeniliklerden biri Facebook sitesinin temasıydı.Geçmişten günümüze kadar mavi ve beyaz tonlarını arayüzünde kullanan Facebook,bu temasından vazgeçip yepyeni,basit ve modern arayüzüne geçiş yapacak.Şu an Amerika’da kullanılan yeni Facebook teması yakın zamanda Türkiye’de de kullanılacak.
Diğer yenilikte Facebook sitesinin eski günlerindeki haline geri dönüş yapmasıdır.Bilindiği üzere Facebook sitesi Mark Zuckerberg‘in üniversite yıllarında kullanıldı.Asıl amacı üniversite öğrencilerinin karşı cins ile tanışmasına olanak sağlayan bir platform olmasıydı.
Kitlenin değişmesi veya yeni çıkan sosyal medya platformları yüzünden midir bilinmez,Facebook sitesi insanların karşı cins ile iletişim kurabilme platformu özelliğini kaybetti ve birçok kullanıcısını sadece bu yüzden kaybetti.
F8 Geliştiriciler Konferansı‘nda açıklanan ve Facebook sitesine eklenecek olan Secret Crush yeniliği sitenin eski günlerinde olduğu gibi kullanıcının karşı cins ile iletişim kurabileceği bir platform olmasını sağlayacak.
Secret Crush‘ın ise çalışma mantığı son derece basit.Siz beğendiğiniz ve tanışmak istediğiniz birini Secret Crush listesine ekliyorsunuz.Bunu yapınca eklediğiniz kişiye herhangi bir bildirim gitmiyor.Sizin eklediğiniz kişide sizi Secret Crush listesine eklerse her iki kullanıcıya da “Bir arkadaşın seni Secret Crush listesine ekledi” bildirimi ile karşılaşıyorsunuz.Ancak bu bildirim sayesinde kimin sizi listeye eklendiğinden haberdar olmuyorsunuz.
Bir süre sonra Secret Crush algoritması her iki kullanıcıya ait listede karşılıklı olarak listeye eklenme durumunu fark ediyor ve karşılık olarak birbirlerinden habersiz bir şekilde Secret Crush listesine ekleyen kullanıcılar yeni bir bildirim alarak kimin kendisini eklediğini görüyor ve sohbet edebiliyorlar.
Bu sayede erkeğin en büyük zaafı olan “Kadın” ve kadının en büyük zaafı olan “Beğenilme arzusu” fıtratından faydalanan Facebook,eski günlerindeki popülerliğe kavuşmaya çalışıyor.

 

Bu İçeriğe Tepkini Göster!
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    bay_ld_m
    Bayıldım
  • 0
    sevindim
    Sevindim
  • 0
    _pheli
    Şüpheli
  • 0
    sinirli
    Sinirli
  • 0
    _rendim
    İğrendim

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir