1. Anasayfa
  2. Android

Hoşunuza gitmeyecek WhatsApp yeniliği

Hoşunuza gitmeyecek WhatsApp yeniliği
0

Akıllı telefonların hemen hemen hepsinde aktif olarak kullanılan WhatsApp uygulamasına kullanıcılarının muhtemelen hoşuna gitmeyecek bir yenilik getiriliyor.Ücretsiz olarak sunulan ve akıllı cihaz kullananların popüler mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp,Facebook kontrolünde reklam yayınlayacak.

İnstagram‘da var olan Hikaye özelliği WhatsApp uygulamasının Durum sekmesinde kullanılmaktadır.Alınan bilgilere göre reklam,Durum sekmesinde gösterilecek ve detaylı bilgi için reklamı yukarı doğru kaydırmanız gerekecektir.

Daha öncesinde WhatsApp uygulamasında aşağıdaki görselde olduğu gibi slaytlar vasıtasıyla reklam yapılacağı planlanmıştı.Ancak bu düşünce uygulama için geçerli olamadı.WhatsApp uygulamasının yakın bir zamanda tespit edilen uzaktan zararlı yazılım yüklenebilme açığı ve Facebook‘un daha önceki zamanlarda skandal olayları WhatsApp kullananları tehlike altında bırakabilir.

Facebook bir süre önce kişisel verilerin korunması konusunda birçok skandala sebep olmuştu.WhatsApp‘da yayınlanacak olan reklamlar ve bu reklamlar için kullanıcıdan alınacak olan veriler yine aynı sorunların ve skandalların sebebi olabilir.

Ayrıca akıllı cihazlarda ücretsiz,reklamsız ve kişisel hesap ile oturum açma derdi olmayan WhatsApp uygulamasında reklam yayınlanması,yeni ücretsiz ve reklamsız mesajlaşma uygulamaların çıkmasına ve kullanıcı kaybetmesine sebep olabilir.Uygulamaya getirilecek olan bu reklam yeniliğinin 2020 yılında etkin olacağı doğrulandı.

 

Bu İçeriğe Tepkini Göster!
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    bay_ld_m
    Bayıldım
  • 0
    sevindim
    Sevindim
  • 0
    _pheli
    Şüpheli
  • 0
    sinirli
    Sinirli
  • 0
    _rendim
    İğrendim

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir