1. Anasayfa
  2. Bilim

Gelecekte her evde kullanılacak modern teknolojiler

Gelecekte her evde kullanılacak modern teknolojiler
0

Teknoloji günden güne geliştiriliyor ve bir öncekine göre daha üstün teknolojiye sahip bir cihaz eski modelini ve o modelin devrini tamamen sonlandırıyor.Örneğin eski zamanlarda bütün dünyada tuşlu telefonlar kullanıyorken akıllı telefonlar tuşlu telefonların devrini sonlandırdı.Benzer bir şekilde eskiden dere kıyılarında,ev içerisinde leğenlerde çamaşırlar temizlenirken şimdi ise bu işi çamaşır makinesi hallediyor.

Burada bahsedilen ve daha önceki modellerine göre üstün teknolojili durumda olan cihazlar,gelecek zaman içerisinde bütün evlerde bulunup eski teknoloji ürünleri olan cihazınızı muhtemelen unutturacak.

 

EFFİE ÜTÜ MAKİNESİ

Günümüzde var olan ütü makineleri oldukça zaman harcamakta ve kullanan kişiye pekte kolaylık sağlamamaktadır.Ütü işlemini çok daha basit bir hale getiren ve hala prototip aşamasında olan Effie,ileride bir gün ütü makinelerinin yerini alacak gibi gözüküyor.

Küçük bir dolap hacminde olan Effie ütü cihazı pantolon,ceket,gömlek ve benzeri birçok kıyafeti otomatik olarak ütüleyip,kurutuyor.Sizin yapmanız gereken ayarlı 12 adet askılığa ütülenecek kıyafetlerinizi asmak ve Effie’nin içerisine bu kıyafetleri asıp cihaz üzerinden gerekli ısı ve benzeri ayarları yapıp beklemek.Effie her bir kıyafeti 3 dakika gibi kısa bir süre içerisinde ütüleyip kurutuyor ve kırışıkları düzeltiyor.

Tek seferde 12 adet kıyafeti ütüleyip,kurutuyor.Hatta kapsül kullanarak kıyafetlerinizin ütü işleminden sonra güzel kokmasını bile sağlayabiliyor.Bütün bunların yanında Effie,ütü işlemini gerçekleştirirken sizin telefonunuzda uygulama vasıtasıyla ütünün ne zaman biteceğini gösteriyor.

 

 

SAMSUNG QLED TELEVİZYON VE AMBİYANS MODU

Günümüzde televizyonlar sadece izlenmek için kullanılır.Ancak Samsung markasının yapmış olduğu qled televizyonlar sadece izlenmek için değil kapalı pozisyondayken evde aksesuar şeklinde de kullanılabiliyor.

Samsung qled televizyonlar duvarınızın fotoğrafını çektiğiniz zaman duvarınızın şeklini alabiliyor ya da ünlü bir sanatçının eşsiz görselini duvar kağıdı yaparak,cihaz kapalı durumdayken evinizde çok hoş bir görüntü oluşturabiliyor.Yapmanız gereken tek şey ambiyans modunu açmak ve isterseniz duvarınızın şeklini,ünlü bir sanatçının eserini veya dilediğiniz herhangi bir görseli cihaz kapalı durumdayken hoş bir görüntü için kullanmaktır.

 

 

MAYU

Evlerde kullanılan su demir borularda hareketsiz bir pozisyonda kalmaktadır.Bu durum suyu oksijensiz bırakmakta ve suyun içerisinde bakterilerin üremesine sebep olmaktadır.Bu bakterilerin önüne geçmek için klor kullanılmaktadır.Ancak bu durum yine insan sağlığını tehdit etmektedir.

Mayu ise pratik bir şekilde suyunuzun daha temiz kalmasını ve iyileştirilmesini sağlıyor.Suyun içerisinde küçük bir girdap oluşturarak suyun hareket etmesi gerçekleştiriliyor ve sağlık açısından su iyileştiriliyor.Bu girdap sayesinde suyun içerisindeki bakterilerden,yan ürünlerden ve klordan suyun kurtulması sağlanıyor.

 

 

ECO WAVE POWER

Deniz kıyılarında,iskelelerde kullanılmaya uygun doğal elektrik enerjisi üreten bu mekanik alet tek başına 6 ile 10 ailenin günlük enerjisini üretebiliyor.Maaliyeti ve verimliliği bakımından oldukça iyi durumda olan Eco Wave Power,Karadeniz bölgesinde denendi ve testten başarıyla geçti.

Ayrıca Eco Wave Power sistemine ait 600 dubanın tek bir yerde kullanılması durumunda belirli bir yörenin günlük enerji ihtiyacını karşılanıyor.

 

 

TOPMIX PERMEABLE

Topmix Permeable,bozuk olmayan toprak ve kaya yüzeylerinin üstüne kurulan bir yol yüzeyidir.Muazzam bir emme gücüne sahiptir ve yağmurlu havalarda suyu çabucak emerek sel gibi felaketlerin karşısında yüksek güvenlik sağlar.Ayrıca bakım masraflarını azaltır.İngiliz şirketi tarafından üretilen Topmix Permeable,yağışın çok olduğu bölgelerde kullanılmaya oldukça elverişli durumda.Hatta bu yenilik günümüzde Hollanda’nın bazı bölgelerinde kullanılmaktadır.

 

 

Bu İçeriğe Tepkini Göster!
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    bay_ld_m
    Bayıldım
  • 0
    sevindim
    Sevindim
  • 0
    _pheli
    Şüpheli
  • 0
    sinirli
    Sinirli
  • 0
    _rendim
    İğrendim
Paylaş

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir