1. Anasayfa
  2. Android

İOS 13 ile beklenen özellik gerçekleşti

İOS 13 ile beklenen özellik gerçekleşti
0

Haziran ayında gerçekleştirilen WWDC 2019 etkinliği alanında Apple şirketinin yeni mobil işletim sistemi iOS13 hakkında çeşitli bilgiler verildi.Eylül ayına geldiğimizde ise yeni iPhone’lar duyurulacak ve işletim sistemi yüklenebilir durumda olacak.

Bu güncelleme ile iPhone kullanıcılarının uzun zamandan beri beklediği Gece Modu özelliği gelecek.Bu özellik telefon ekranına baktığınızda gözünüzün yorulmamasını sağlayacak ve pil tasarrufu ile telefonunuzun günlük kullanım süresini arttıracak.

Yeni işletim sistemi güncellemesi ile Çoklu Pencere Desteği gerçekleşecek.Bu sayede birden fazla uygulamayı tek ekranda görüntüleyebilme özelliğine sahip olacaksınız.

Bunun  yanında şuan var olan Geri Al özelliği de değiştirilecek.iPhone ve iPad kullanıcıları bu işlemi yapmak için telefonu sallamaları gerekiyorken iOS 13 ile birlikte bu işlem değiştirilecek.Yeni güncelleme ile geri alma işlemi 3 parmağın,ekranın soluna doğru kaydırılması ile gerçekleşecek.

Mail uygulamasında da bir takım değişiklikler olacak.Güncellenen Mail uygulaması ile gelen postalar kategoriler halinde ayrılacak.Örnek olarak postalarınız satın alma,pazarlama,gezi,önemli olmayanlar vb. kategoriler halinde toplanacak.Bunun yanında iOS 13 güncellemesi ile Sonra Oku özelliği de eklenecek.

iOS 13 güncellemesi her cihaz için geçerli olmayacak.Apple şirketi bu konu hakkında şuana kadar henüz bir açıklama getirmemiş olmasına rağmen bu güncellemenin iPhone 6S ile iPhone 6S Plus modellerinden daha eski olan cihazlarda geçerli olmayacağı söyleniyor.

 

Bu İçeriğe Tepkini Göster!
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    bay_ld_m
    Bayıldım
  • 0
    sevindim
    Sevindim
  • 0
    _pheli
    Şüpheli
  • 0
    sinirli
    Sinirli
  • 0
    _rendim
    İğrendim

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir