1. Anasayfa
  2. İşletim Sistemi Sorunları

Problemli Windows güncelleme sorunu ve çözümü

Problemli Windows güncelleme sorunu ve çözümü
0

Cihazınıza yüklediğiniz bazı güncelleme paketleri işletim sisteminin eski haline göre daha kötü çalışmasına sebep olabilir.Bu tarz sorunlara sebep olan Windows problemli güncellemeleri kaldırmak için yapmanız gerekenler aşağıda anlatılmıştır.

Bu güncellemelerin yaşattığı sorundan kurtulmak için güncellemeyi kaldırabilir ve tekrar yüklenmemesi için Windows 10’da gizleyebilirsiniz.Böylece problemli güncellemenin yaşattığı sorunlardan kurtulmuş olursunuz ve Windows ise bu güncellemeyi tekrar cihazınıza kurmaya çalışmaz.
Ancak bu işlem bütün güncelleme paketlerinde işe yaramayabilir.Yani bazı Windows güncelleme paketlerini cihazınızdan kaldıramazsınız.Veya güncelleme paketini kaldırsanız bile gizleyemezsiniz.Yinede böyle bir sorunlar karşılaşırsanız Microsoft şirketi bu sorunu kısa bir süre içerinde yeni bir güncelleme ile iyileştirecektir.
İşlemi uygulayabilmeniz için şu adımları sırasıyla yapmalısınız…
Ayarlar > Güncelleştirme ve Güvenlik > Windows Update > Güncelleme Geçmişini Görüntüle pencerelerini üst ve alttaki görselde olduğu gibi sırasıyla açınız.
Karşınıza aşağıdaki görselde var olan pencere gelecektir.Burada size sorun yaşatan problemli güncellenmeyi kaldırabilirsiniz.
UYARI !
 
Bazı güncelleme paketleri kaldırılamaz.Kaldırılsa bile gizleme işlemi uygulanamaz.
Windows.old klasörü yoksa bazı güncelleme paketlerini kaldıramazsınız.
Bir güncelleme paketini komple kaldırmak istiyorsanız bunu güncellemeden sonra 10 gün içerisinde yapabilirsiniz.10 günden sonra bu paketleri kaldıramazsınız.
Bu İçeriğe Tepkini Göster!
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    bay_ld_m
    Bayıldım
  • 0
    sevindim
    Sevindim
  • 0
    _pheli
    Şüpheli
  • 0
    sinirli
    Sinirli
  • 0
    _rendim
    İğrendim
Paylaş

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir