1. Anasayfa
  2. İşletim Sistemi Sorunları

Zorunlu Windows güncellemeleri kapatılmaması sorunu ve çözümü

Zorunlu Windows güncellemeleri kapatılmaması sorunu ve çözümü
0

Popüler işletim sisteminin en sonuncusu olan Windows 10 işletim sisteminin güncellemeleri konusunda kullanıcıların bir hayli canını sıkıyor.Windows 10 işletim sisteminde güncellemeler zorunlu olarak yükleniyor ve hangi güncellemenin yükleneceği konusunda kullanıcılara herhangi bir seçenek sunulmuyor.

Windows 10 Professional,Enterprise ve Education sürümünü kullananlar güncelleme paketlerini erteleyebilme özelliğine sahipler.Güncelleme paketlerinden biri olan Windows 1903 paketi ile birlikte gelen bu erteleme özelliği,Windows 10 Pro ve Home kullanıcılarınada sunuldu.Bu yüzden yapılacak olan bir güncellemeyi ertelemek isteyenler Windows sürüm 1903 güncelleme paketini cihazlarına kurmalılar.

Ancak Windows 10 işletim sistemine gelen bu güncellemeler ile işletim sisteminize çeşitli yeni özelliklerin yapıldığı,güvenlik açıklarının kapatıldığının ve güvenlik konusunda iyileştirme yapıldığının unutulmaması gerekiyor.Bütün bunlara rağmen yinede güncellemeleri yapmamak istiyorsanız şu adımları uygulayabilirsiniz…

 

İNTERNETİNİZİ TARİFELİ BAĞLANTI ÖZELLİĞİNDE KULLANIN

İnternet faturasını kullandığı internet miktarı ile ödeyen aboneler için yapılan tarifeli bağlantı özelliğini kullanabilirsiniz.Tarifeli bağlantı WİFİ ile Ethernet bağlantısı için kapalı durumdayken hücresel bağlantılarda etkin olarak çalışmaktadır.

 

WİFİ BAĞLANTISINDA BU ÖZELLİĞİ KULLANABİLMEK İÇİN YAPMANIZ GEREKENLER

Ayarlar > Ağ ve İnternet > Wİ-Fİ penceresini açın.Bilinen ağları yönet‘e tıklayın.Bağlı olduğunuz WİFİ ağının Özellikler bölümüne girin.Tarifeli Bağlantı‘yı etkin duruma getirin.

 

ETHERNET BAĞLANTISINDA BU ÖZELLİĞİ KULLANABİLMEK İÇİN YAPMANIZ GEREKENLER

 

Ayarlar > Ağ ve İnternet > Durum penceresini açın.Bağlatı özelliklerini değiştir‘e tıklayın.Tarifeli Bağlantı özelliğini etkin duruma getirin.

Bu İçeriğe Tepkini Göster!
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    bay_ld_m
    Bayıldım
  • 0
    sevindim
    Sevindim
  • 0
    _pheli
    Şüpheli
  • 0
    sinirli
    Sinirli
  • 0
    _rendim
    İğrendim
Paylaş

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir