1. Anasayfa
  2. Teknoloji

Elon Musk’ın uzay aracı havalanamadı

Elon Musk’ın uzay aracı havalanamadı
0

Marsa göndermek üzere tasarlanan Elon Musk’ın yeni uzay aracı Starship’in prototipi olan Starhopper ilk uçuş testinde havalanamadı.

Amerikalı uzay şirketi ve Elon Musk’a ait olan SpaceX’in 2023 yılında Ay’ın etrafına ve ilerleyen zamanlarda Mars’a göndermeyi planladığı insanlı uzay aracı Starship’in prototipi olan Starhopper,ilk havalanma testini yaptı.Yaklaşık 20 metre havalanması planlanırken roket havalanamadı.

Tek bir motor ile tasarlanan roket gerçeğinden daha kısa test aracı durumundaydı.Teksas lansman alanında ilk test havalandırılması yapıldı ancak roket havalanamadı ve test başarısız oldu.Motorun çalışmasının ardından roket yerden kalkamayıp etrafı ve tepesi alev aldı.

Bu durum karşısında SpaceX’in mühendisi Kate Tice’nin yaptığı bir açıklama ile roketin motorunun çalıştığı ancak prototipin hareket edemediğini belirtti.Ayrıca roketin tepesine yakın bir bölgeninde alev aldığını ifade etti.Aracın yaklaşık 20 metre havalanmasının planlandığı amaçlıyorduk ifadeleri kullandı.

Tice,roket hakkında ayrıca müşterilere düşük maliyet ile güvenilir lansman hizmeti sağlanacağı ve gezegenler arası uçuş sistemi olarak hizmet veren bir araç olacağını,bu hizmet doğrultusunda yeniden kullanılabilen bir araç olacağını belirtti.

30 metre uzunluk ile 8 metre genişliğe sahip tasarım ile paslanmaz çelikten üretilen roket hakkında Elon Musk,birkaç ay içerisinde test uçuşuna hazır olunacağını söylemişti.

 

 

Bu İçeriğe Tepkini Göster!
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    bay_ld_m
    Bayıldım
  • 0
    sevindim
    Sevindim
  • 0
    _pheli
    Şüpheli
  • 0
    sinirli
    Sinirli
  • 0
    _rendim
    İğrendim

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir