1. Anasayfa
  2. İnternet

Facebook’a 5 milyar dolar ceza

Facebook’a 5 milyar dolar ceza
0

Facebook,veri skandalları için 5 milyar dolar ile cezalandırıldı.Bu zamana kadar en yüksek ceza tutarına Facebook çarptırıldı.

Facebook,Cambridge Analytica skandalı için 5 milyar dolar ceza ödeyecek.ABD Federal Ticaret Komisyonu’nun deyimine göre Facebook,dünyanın en büyük gizlilik ve veri ihlali cezası olmak üzere Cambridge Analytica skandalı nedeniyle 5 milyar dolar ceza ödeyeceğini duyurdu.

Londro merkezli veri analiz şirketi olan Cambridge Analytica,Facebook’ta 50 milyon kullanıcının profiline ait kişisel verilerin usulsüz kullanıldığı iddia edilmişti.Bu durum karşısında FTC’nin vermiş olduğu karara göre Facebook’un 5 milyar dolarlık cezasının yanında veri koruma çalışmalarınında güçlendirilmesi isteniyor.

Bu durum karşısında Facebook tarafında kullanıcılara ait kişisel verilerin korunması konusunda temelden köklü bir değişim yapılması ve veri ihlalleri durumuna karşılık daha tedbirli ve korunaklı bir sistem çalışması bekleniyor.

Ayrıca Facebook ile FTC arasındaki anlaşma gereğince en az 500 kullanıcıyı etkileyen veri ihlallerinde Facebook’un FTC’yi bilgilendirmesi ve mevcut olan sorunların düzeltilmesi yönünde FTC’ye 30 gün içinde belgelerin sunulması isteniyor.Bütün bunların yanında Facebook,ABD Menkul Kıymetler ve Borsalar Komisyonu (SEC) ile de,politika değişimleri ve 100 milyon dolarlık ceza içeren bir anlaşmaya varıldığını da duyurdu.

 

Bu İçeriğe Tepkini Göster!
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    bay_ld_m
    Bayıldım
  • 0
    sevindim
    Sevindim
  • 0
    _pheli
    Şüpheli
  • 0
    sinirli
    Sinirli
  • 0
    _rendim
    İğrendim

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir