1. Anasayfa
  2. İnternet

İnstagram’da beğeni sayıları gizlenecek

İnstagram’da beğeni sayıları gizlenecek
0

Bazı İnstagram kullanıcıları profilinde paylaştıkları fotoğrafların beğenilmesi ile özgüven artışı yaşarken,bazı kullanıcılar yükledikleri fotoğraflarda istedikleri beğeni sayısını alamadıkları için özgüven kaybı yaşamaktadır.İnstagram,bu ve buna benzer durumların önüne geçebilmek adına uygulamada beğeni sayısını gizlemeye karar verdi.

İnstagram geçtiğimiz aylarda kullanıcılar üzerindeki baskıyı azaltmak adına beğeni sayılarının gizleneceğini duyurmuştu.Bugünden itibaren bu özellik bazı ülkelerde test edilmeye başlandı.İnstagram,kullanıcılar üzerindeki baskıyı azaltmak için Avusturalya ve Japonya’nın da içerisinde bulunduğu bazı ülkelerde beğeni sayılarını deneme amaçlı gizledi.

Bu yeni değişikliği bazı İnstagram kullanıcıları hoş karşılarken bazı kullanıcılar bu değişimi beğenmedi.Beğeni sayısının gizlenmesinden memnun kalmayan kullanıcılar Twitter’da #InstagramDELETE etiketi ile yapılan değişikliğe karşı memnuniyetsizliğini dile getiriyor.

Bu özellik şuan deneme amaçlı olarak Mayıs ayında Kanada’da başlayan sürecini Perşembe gününden itibaren Avustralya,Yeni Zelenda,İrlanda,İtalya,Japonya ve Brezilya’da da uygulanacağı söylendi.Instagram Avustralya ve Yeni Zelenda sorumlusu Mia Garlick yazılı açıklamasında “Bu deneme ile paylaşımların kaç beğeni aldığı baskısını ortadan kaldırılacağını umuyoruz” ifadelerini kullandı.

Garlick,amacın kullanıcıların yargılandıkları hissini azaltmak ve beğeni sayısından çok anlatmak istedikleri hikayelere odaklanmalarını sağlamak olduğunu söyledi.Ayrıca bu denemenin şirketlerin ölçüm araçlarını etkilemeyeceğini ifade etti.

İnstagram yöneticisi,Adam Mosseri,uygulamada beğeni sayısını gizleyerek kullanıcıları birbirleri ile beğeni sayısı konusunda rekabete girmelerinin engelleneceği ve böylece kullanıcılar birbirleriyle veya değer verdikleri kişiler ile iletişime geçmeye çalışmaya daha çok önem vereceğini belirtti.

 

Bu İçeriğe Tepkini Göster!
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    bay_ld_m
    Bayıldım
  • 0
    sevindim
    Sevindim
  • 0
    _pheli
    Şüpheli
  • 0
    sinirli
    Sinirli
  • 0
    _rendim
    İğrendim
Paylaş

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir