1. Anasayfa
  2. Güvenlik

Kaspersky’dan sahte oyun hakkında uyarı

Kaspersky’dan sahte oyun hakkında uyarı
0

Torrent ve benzeri sahte oyun sitelerinde siber saldırı ihtimaline karşı dünyanın en kaliteli güvenlik yazılımı geliştiricisi olan Kaspersky uyarıda bulundu.Yüklenen sahte oyunlar ile cihazınıza zararlı yazılımlar etkin hale geliyor.

Kaspersky’den yapılan açıklamaya göre video oyunlarına artan talep sonucunda siber suçlular bazı popüler oyunların sahte kopyalarını yaparak zararlı yazılımları kullanıcıların bilgisayarına yüklediklerini ve bunun sonucunda yükleme yapan kişilerin saldırıya açık hale getirildiğini belirtti.

Yine Kaspersky’dan gelen bir açıklamaya göre geçen yılın Haziran ayı ile geçtiğimiz Haziran ayı arasındaki bir yıllık süre içerisinde 930 bin kişinin saldırıya uğradığını belirtildi.Ayrıca saldırıların çoğu üç sahte oyun üzerinde yoğunlaştığı Kaspersky’ın yapmış olduğu açıklamada belirtildi.

Bilgisayar ve benzeri cihazların gelişmesi ve insanların video oyunlar üzerindeki talebinin artması ile birlikte dünya nüfusunun %33’ü internet üzerinden oynanan oyunlarda kayıtlı olduğu tespit edildi.İnternet üzerinden yüklenen çevrimiçi oyunlara merakın artması ile birlikte hikaye modu olan video oyunlara da talep her geçen gün artış gösterdi.Bu ilginin artması sonucunda video oyunların pazarlanması dijital ortamlarda gerçekleşti.Ancak video oyunun pazarlanması dijital ortamların dışında çeşitli internet sitelerinde de yasal olmayan yollarla gerçekleşmeye başlandı.Yasal olmayan bu yöntem ile kullanıcılar kimi zaman bu video oyunları ücretsiz kimi zaman ise belirli bir ücret karşılığında satın almaya başladı.

Ancak sorun şu ki yasal olmayan yollar ile yüklenen video oyunları kimi zaman oyunun orijinal dosyalarını içeriyor kimi zaman ise içerisinde kötü amaçlı yazılım barındırıyor.Bu durumun anlaşılması ise bazen imkansız bir hal alıyor.

 

EN ÇOK MİNECRAFT,GTA V VE SİMS 4 KULLANILIYOR

Kaspersky şirketi bu kötü amaçlı yazılımların bir kısmını tespit ederek mercek altına alıp araştırma yapmaya başladı.Yapılan araştırmaya göre Minecraft oyununun sahte kopyası ve zararlı yazılım yüklenmesi sonucunda 310 binden fazla kişinin etkilendiği tespit edildi.Ardından GTA V video oyununun sahte kopyası sayesinde 112 binden fazla kullanıcı etkilendi.Son olarak Sims 4 video oyununun sahte kopyası ile 105 binden fazla kişinin etkilendiği tespit edildi.

Ayrıca bu video oyunların kopyasını çıkaran ve oyun içerisine zararlı yazılım yükleyen kötü niyetli kişiler piyasaya henüz çıkmamış oyunlar ile kişileri kandırdığı tespit edildi.Bu kişiler genellikle henüz piyasaya çıkmamış olan FIFA 20,Borderlands 3 ve Elder Scrolls 6 oyunlarını kullanarak video oyunlarını seven kullanıcıları kandırdığı tespit edildi.

 

BU DURUMA KARŞI NE YAPILMALI ?

Kaspersky şirketi yapmış olduğu açıklamada kullanıcıların bu duruma karşı tedbirli olması konusunda uyardı.Açıklamada görüşlerine yer verilen Kaspersky Güvenlik Araştırmacısı Maria Federove,siber suçlara karşı kullanıcıları hazırlıksız bir durumda yakalanması için dijital eğlence ortamlarından yararlandığını belirtti.
Ayrıca yapılan açıklamada sadece video oyunlarında bu riskin olmadığı,henüz piyasaya çıkmamış olan bir filmi kullanıcılara servis eden bazı sitelerin ve benzeri dijital eğlence yerlerinde de risk olduğunu belirtti.
Bu durumlar karşısında kullanıcıların web sitelerinin gerçek olup olmadığı ve sitenin hangi şirkete ait olduğunu URL adreslerine dikkat ederek anlaması konusunda uyardı.Site adresinin hangi sayfaya yönlendirildiğine dikkat edilmesi ve sitenin HTTPS ile başlamaması durumunda bu sitelerden uzak durulması gerektiğini belirtti.Henüz piyasaya çıkmamış oyunların içerisinde var olduğunu iddia eden sitelere inanılması konusunda uyardı.

 

Bu İçeriğe Tepkini Göster!
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    bay_ld_m
    Bayıldım
  • 0
    sevindim
    Sevindim
  • 0
    _pheli
    Şüpheli
  • 0
    sinirli
    Sinirli
  • 0
    _rendim
    İğrendim

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir