1. Anasayfa
  2. Güvenlik

Windows Defender programında değişikliğe gidiliyor

Windows Defender programında değişikliğe gidiliyor
0

24 Ekim 2006 tarihinden beri hizmet veren ve bilgisayarlarda en çok tercih edilen işletim sistemi Windows’un temel koruma yazılımı olan Windows Defender programı emekliye ayrılıyor ve yerini Microsoft Defender’a bırakıyor.

Günümüzde hemen hemen her bilgisayarda Windows işletim sistemi kullanılmaktadır.Bu işletim sisteminde üçüncü taraf olarak yüklenen güvenlik yazılımları birçok soruna sebep olmaktadır.Başta güvenliği sağlaması gereken bu yazılımlar tam tersi yönde güvenlik açıklığına sebep olabilmektedir.Ayrıca bu yazılımların işletim sistemleri ile yaşadığı uyumluluk sorunları ve kaynak kullanımının yüksek olması Windows işletim sistemi kullanıcılarını olumsuz yönde etkileyebilmektedir.

Bütün bu durumlar sebebi ile Windows işletim sistemi kendi güvenlik yazılımı olan Windows Defender’ı geliştirdi.Windows Defender’ın amacı cihazınızda temel korumayı sağlayabilmekti.Ancak temel koruma sağlamayı hedefleyen bu yazılımın adı artık Microsoft Defender olmasına karar verildi.

Bu ad değişikliğinin temel sebebi ise Windows Defender programının artık birçok alanda kullanılan ortak bir güvenlik yazılımı olmasının istenmesidir.Adı değişen ve Microsoft Defender olan yazılıma çapraz platform desteği sağlanacak.Yenilenen Windows Defender’ın bu yeni hali şimdiden Windows işletim sistemi ile uyumluluk sorunu yaşamıyor.

Ayrıca Windows Defender Anti Virüs yazılımının ismi Microsoft Defender Anti Virüs ve Windows Defender Exploit Guard isimli yazılımını Microsoft Defender Exploit Guard olarak değiştirildi.

 

Bu İçeriğe Tepkini Göster!
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    bay_ld_m
    Bayıldım
  • 0
    sevindim
    Sevindim
  • 0
    _pheli
    Şüpheli
  • 0
    sinirli
    Sinirli
  • 0
    _rendim
    İğrendim

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir