1. Anasayfa
  2. Bilim

Göz kırparak yakınlaştırma yapan lens

Göz kırparak yakınlaştırma yapan lens
0

Bilim insanları göz kırparak görüntüyü yakınlaştırmayı sağlayan robotik lens ürettiklerini açıkladılar.

Bilim insanları,göz ile uyumlu olarak çalışabilen ve görüntüyü yakınlaştırma ile uzaklaştırma özelliğine sahip yeni bir robotik lens geliştirdi.Bu robotik lensin görüntüyü yakınlaştırma ve uzaklaştırma işlemi,insan gözündeki doğal elektrik sinyallerini kullanıyor.

Kaliforniya Üniversitesi’ndeki araştırmacılar sayesinde geliştirilen robotik lens,elektro okülografik sinyal adı verilen gözdeki potansiyel elektrik akımındaki değişime göre çalışıyor.Bu sayede görüntüdeki yakınlaştırma ve uzaklaştırma işlemleri yapılabiliyor.

Lensin geliştirilmesini sağlayan araştırmacıların ekip lideri Shengqiang Cai,çoğu insanın gözleri kapalıyken bile göz kürelerini hareket ettirdiğini ve bu sayede elektro okülografik sinyaller ürettiklerini belirtti.

Robotik lens,gözü saran ve kas gibi hareket eden 5 adet elektrot kullanılarak kontrol edilen,elektrik akımı verildiğinde genişleyen polimerlerden üretildi.Bu polimer yapı,daha dışbükey bir hale geldiğinde görüntüleri yakınlaştırabiliyor.Bilim insanları bu yenilik sayesinde yeni kameralar ve protez göz oluşturmayı planlıyor.

 

Bu İçeriğe Tepkini Göster!
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    bay_ld_m
    Bayıldım
  • 0
    sevindim
    Sevindim
  • 0
    _pheli
    Şüpheli
  • 0
    sinirli
    Sinirli
  • 0
    _rendim
    İğrendim

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir