1. Anasayfa
  2. Android

Huawei işletim sistemini bu hafta tanıtıyor

Huawei işletim sistemini bu hafta tanıtıyor
0

Çin’nin dev teknoloji markası Huawei,ABD ambargosunun ardından kendi işletim sistemini üretti.Huawei’ye ait HongMeng işletim sistemi bu hafta tanıtılacak.

ABD’nin Çin üzerindeki ambargosunun sonucunda Huawei şirketi kendi işletim sistemi olan HongMeng üzerinde yoğunlaştı.Hızlı bir şekilde kendi işletim sistemini üreten şirket,9 Ağustos 2019 tarihinde Çin’de yapılacak olan bir etkinlikte kendi işletim sistemini tüm dünyaya duyuracak.

Ülkenin Dongguan şehrinde düzenlenecek olan geliştirici konferansında,Huawei’nin işletim sistemi ilk olarak televizyon ile Nesnelerin interneti (IOT) kapsamındaki cihazlar için çalışacak.Şirketin yapmış olduğu açıklamalara göre bu işletim sistemi uzun vadede telefon,tablet ve bilgisayar gibi cihazlarda uyumlu çalışacağını planlıyoruz ifadeleri kullanıldı.

Çin merkezli şirket,kendi işletim sistemini üretirken aynı zamanda paralel olarak geliştirilen Google’ın Fuchsia işletim sistemini yakından takip ediyor.Yeni HongMeng işletim sistemi mikro çekirdek etrafında oluşturulurken,yapay zeka teknolojisinin sayesinde birçok platformda uyumlu bir şekilde çalışacak.

Ayrıca Huawei şirketi tarafından doğrulanmamış bir söylentiye göre Ekim ayında duyurusu yapılması beklenen Mate 30 serisi telefonların,Android işletim sistemi yerine HongMeng işletim sisteminin kullanılacağı söyleniyor.

 

Bu İçeriğe Tepkini Göster!
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    bay_ld_m
    Bayıldım
  • 0
    sevindim
    Sevindim
  • 0
    _pheli
    Şüpheli
  • 0
    sinirli
    Sinirli
  • 0
    _rendim
    İğrendim

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir