1. Anasayfa
  2. Android

Telefon pazarında Sony markası tarih oluyor

Telefon pazarında Sony markası tarih oluyor
0

Zamanında çokça tercih edilen telefon markası Sony’nin durumu hiç iyi değil.Geçtiğimiz aylarda Sony,Türkiye’nin telefon pazarından çekilmek zorunda kaldı.

Sony şirketinin telefon satışlarından memnun olmaması durumunda geçtiğimiz aylarda Türkiye’nin telefon pazarından çekilmişti.Sony şirketinin dünya genelinde telefon satışlarının durumu ise günden güne kötüye gidiyor.

Şirket,yayınladığı son mali raporuna göre telefon pazarındaki satışların %55 oranında düştüğünü gözlemledi.Bu düşme oranının çok yüksek olması ve günden güne Sony şirketinin telefon pazarındaki bu durumun devamlılığı şirket açısından tehlike arz ediyor.

Nisan ve Haziran ayındaki satış verilerine göre şirketin sadece 900 bin adet telefon satışı yapabilmesi ve son 9 yılın en düşük satış rakamlarının görülmesi şirketin endişelenmesine sebep oldu.Bir yıl öncesine kadar 2 milyon üzerinde akıllı telefon sevkiyatı yapan şirket,2014 yılında toplamda 10 milyon satış hacmi görmüştü.

Bütün bu durumlara rağmen Sony,telefon pazarındaki bu kötü vaziyetin sonlandırılması ve iyileştirilmesi için Mayıs ayında piyasaya sürülen Xperia 1 modelini,2019 yılı içerisindeki satışların düzeltmesini umuyor.

 

Bu İçeriğe Tepkini Göster!
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    bay_ld_m
    Bayıldım
  • 0
    sevindim
    Sevindim
  • 0
    _pheli
    Şüpheli
  • 0
    sinirli
    Sinirli
  • 0
    _rendim
    İğrendim
Paylaş

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir