1. Anasayfa
  2. Android

WhatsApp’da güvenlik açığı var

WhatsApp’da güvenlik açığı var
0

Dünyanın en popüler güvenlik yazılımı geliştiren Kaspersky şirketi uyardı.Kaspersky Güvenlik Araştırmacısı Victor Chebyshev,akıllı telefonlarda hemen hemen herkesin kullandığı WhatsApp uygulamasına dair güvenlik açığı olduğunu belirtti.

Akıllı telefonlarda en popüler uygulamalardan biri olan WhatsApp’ın şuan aktif olarak 1.5 milyar kullanıcısı bulunmaktadır.Yakın bir zaman içerisinde uygulamaya dair bir güvenlik açığının olduğuna dair Kaspersky’dan uyarı geldi.

Kaspersky şirketinin ifadelerine göre WhatsApp uygulamasında özel,genel ve grup sohbetlerinde gönderilen mesajların kötü niyetli başka bir kişi tarafından değiştirilmesine sebep olan bir güvenlik açığı tespit edildi.

Kaspersky bu güvenlik açığı sayesinde gönderilen mesajların manipüle edilebildiği konusunda WhatsApp uygulamasını kullananları uyardı.Bu güvenlik açığı ile sizin isminiz kullanılarak bir başka kişi hakkında rencide edici hakaretlerin edilebileceği ve kullanıcıların zor durumda kalabileceğine dair ifadeler kullandı.

Kaspersky yaptığı açıklamanın devamında ise bu güvenlik açığından dolayı uygulamanın kullanılmamasına gerek olmadığını ve her yazılımda bu tarz olayların yaşanabileceğini belirtti.Yapılması gerekenler hakkında ise uygulamanın yeni bir sürümü yayınlandığı zaman hiç geç kalınmadan cihazınızda ki WhatsApp uygulamasının güncellenmesi gerektiğinin önemli olduğunu belirtti.

 

Bu İçeriğe Tepkini Göster!
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    bay_ld_m
    Bayıldım
  • 0
    sevindim
    Sevindim
  • 0
    _pheli
    Şüpheli
  • 0
    sinirli
    Sinirli
  • 0
    _rendim
    İğrendim

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir