1. Anasayfa
  2. Android

Android cihazlar için 24 tehlikeli uygulama tespit edildi

Android cihazlar için 24 tehlikeli uygulama tespit edildi
0

Akıllı telefonlar için en çok kullanılan iki işletim sisteminden Android,rakibi olan iOS’tan geri kaldı.Android için 24 uygulamada kötü amaçlı yazılım tespit edildi.

Google’ın geliştirdiği Android işletim sistemi,en büyük rakibi olan iOS ile karşılaştırıldığı zaman güvenlik açısından çok daha kötü bir durumda olduğu biliniyordu.Bunun üzerine Google kendi işletim sistemi için güvenlik tedbirini arttırdı.Ancak yinede Android işletim sisteminde zararlı yazılımlar barınmaya devam ediyor.

Google Play Store’da ve çeşitli platformlarda bulunan ve Android cihazlara yüklenebilen bu uygulamalar cihaz sahiplerini habersiz bir şekilde gizlice ücretli aboneliğe sürüklüyor.Kullanıcıların yapmış olduğu çeşitli şikayetler üzerine bu uygulamalar tespit edildi ve başta Google Play Store olmak üzere birçok platformdan kaldırıldı.

Siber güvenlik araştırmacısı Aleksejs Kuprins yaptığı açıklamaya göre Avusturya,Belçika,Brezilya,Çin,Kıbrıs,Mısır,Fransa,Almanya,Gana,Yunanistan,,Honduras,Hindistan,Endonezya,İrlanda,İtalya,Kuveyt,Malezya,Myanmar,Hollanda,Norveç,Polonya,Portekiz,Katar,Arjantin,Sırbistan,Singapur,Slovenya,İspanya,İsveç,İsviçre,Tayland,Türkiye,Ukrayna,Birleşik Arap Emirlikleri,İngiltere ve ABD etkilenmiş durumda.

Söz konusu uygulamalar bu zamana kadar toplamda 472000 kişiyi etkilemiş durumda.Tespit edilen bu uygulamalar şuan için Google Play Store ve diğer birçok uygulama platformundan kaldırılmış durumda.

 

Zararlı yazılımı bulunduran uygulamalar ise şunlar…

 

Advocate Wallpaper , Age Face,Altar Message , Antivirus Security – Security Scan , Beach Camera , Board Picture editing , Certain Wallpaper , Climate SMS , Collate Face Scanner , Cute Camera , Dazzle Wallpaper , Declare Message , Display Camera , Great VPN , Humour Camera , Ignite Clean , Leaf Face Scanner , Mini Camera , Print Plant Scan , Rapid Face Scanner , Reward Clean , Ruddy SMS , Soby Camera , Spark Wallpaper

 

 

Bu İçeriğe Tepkini Göster!
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    bay_ld_m
    Bayıldım
  • 0
    sevindim
    Sevindim
  • 0
    _pheli
    Şüpheli
  • 0
    sinirli
    Sinirli
  • 0
    _rendim
    İğrendim

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir