1. Anasayfa
  2. İşletim Sistemi Sorunları

BIOS arayüzü şifresini sıfırlama yöntemi

BIOS arayüzü şifresini sıfırlama yöntemi
0
Bilgisayara format atmak yada herhangi bir problemden dolayı BIOS arayüzünü açmak isteriz ve karşımıza,bizi BIOS arayüzüne girmek için şifre soran küçük bir pencere karşılar.
 
BIOS arayüzü,her önüne gelen giriş yapmasın diye şifre ile koruma altına alınabilir.Ancak bazı kullanıcılar BIOS şifresini unutabilir ve format veya benzeri bir işlemi gerçekleştirmek için unuttuğu şifre yüzünden bir türlü BIOS arayüzüne giremez.

 

Şu yayınlar işinize yarayabilir…

 

Bu gibi durumlarda size şifre soran o küçük pencereye rastgele şifre girmeyi denemeyin.Üç kere yanlış şifre girdiğiniz takdirde çeşitli sorunlarla karşılaşabilirsiniz.Bu gibi durumlarda BIOS arayüzüne giriş yapmak için unutulan şifrenin sıfırlanması gerekir.
Şifrenin sıfırlanması için bilgisayar içerisindeki BIOS pilini devreden çıkartmanız gerekmektedir.Pili çıkarttığınızda BIOS enerjisiz kalır.Beş ile on dakika boyuncu beklenir ve pil tekrar yerine takılır.Bilgisayar çalıştırılıp BIOS’a giriş yapıldığı zaman şifre sıfırlanmış olur.
Kısaca BIOS şifresini unuttuysanız bilgisayarınızın kasasını açmanız ve ana karta kadar ulaşmanız gerekmektedir.Ana kart üzerindeki küçük pil devreden sökülmeli ve devre bu şekilde beş ile 10 dakika arasında bekletilmelidir.Ardından aynı pil yada yeni bir pil tekrar devreye takılmalı ve bilgisayar çalıştırılmalıdır.
Masaüstü ve bazı diz üstü bilgisayarlarda bu pili çıkartmak oldukça kolaydır.Ancak dizüstü bilgisayarların birçoğunda bu pili çıkartmak bir hayli zor olabilir.Bunun sebebi ise bilgisayarın kasasını açarken bütün sürücülerin olduğu yer açılmalı ve altındaki vidalar çıkartılmalıdır.Bu tarz diz üstü bilgisayarların kasası çıkartılırken bilmeyen kişilerin bilgisayarı bozma ihtimali çok yüksek olur.Bu yüzden daha öncesinden tecrübe sahibi değilseniz ve bilgisayarınızın kasası kolay bir şekilde açılmıyorsa bu işlemi bilen bir kişiye yaptırınız.
Bilgisayar kasasının nasıl açıldığını ve bu pilin devreden nasıl alınacağını görmek istiyorsanız aşağıdaki videoyu izleyebilirsiniz.Videoda kolayca sökülebilen masaüstü,dizüstü kasası bulunurken,ana karta ulaşabilmek için bütün sürücülerin çıkartılması gereken bilgisayar kasası da gösterilmektedir.

 

 

Bu İçeriğe Tepkini Göster!
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    bay_ld_m
    Bayıldım
  • 0
    sevindim
    Sevindim
  • 0
    _pheli
    Şüpheli
  • 0
    sinirli
    Sinirli
  • 0
    _rendim
    İğrendim

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir