1. Anasayfa
  2. Donanım Kaynaklı Sorunlar

Oyun oynarken yüksek RAM kullanım sorunu ve çözümü

Oyun oynarken yüksek RAM kullanım sorunu ve çözümü
0

Yüksek performans donanımlara sahip olan cihazlar hariç,diğer cihazlarda bir oyun açıldığında bilgisayarınızdaki RAM kullanım oranı arka planda çalışan diğer uygulamalar yüzünden yüksek olabiliyor.

Bilgisayar ile oyun oynarken cihazda yüklü olan ve o an için ihtiyacınız olmayan uygulama ve programlar yüzünden RAM kullanım oranı yüksek olabiliyor.Bu durum,oyununuzun FPS değerinde olumsuz etki oluşturabiliyor.

Eğer cihazınızda genel olarak bir FPS sorunu veya internet bağlantısı konusunda çeşitli problemler yaşıyorsanız bu problemlerin çözümünü aşağıdaki 2 yayında sizlerle paylaşmıştık.İsterseniz göz atabilirsiniz…

 

>>FPS sorununun çözümü
>>Ping değerini düşürmek için yapılması gerekenler

 

İhtiyaç duyduğunuz ve bilgisayarınızdan kaldıramayacağınız ancak oyun oynarken de RAM kullanımını çok ciddi seviyede arttıran ve oyun deneyiminizi mahveden program veya uygulamalar mevcutsa,bunları görev yöneticisinden kaldırabilirsiniz.Ancak oyun oynarken bu işlemi yapmak fazlasıyla can sıkıcı bir durum olabilmektedir.Ayrıca görev yöneticisi ile kapatılan uygulamalar “Varsayılan” listede bulunuyorsa tekrardan çalışabilir duruma gelir ve sizin bu durum karşısında bu programları tekrardan kapatmanız gerekebilmektedir.

Bu sorun yüksek performans gösteren cihazlarda yaşanmıyor olsa bile düşük performanslı donanıma sahip cihazlarda bir hayli can sıkıcı olabilmektedir.Görev yöneticisi kullanmadan bu programları oyun oynadığınız süre boyunca sürekli kapalı tutmak ve RAM kullanımı azaltmak istiyorsanız oyun hızlandırma programı olan Razer Cortex kullanmanızı tavsiye ederiz.

Bu yazılım,bilgisayarınızda düşük kaynak kullanımına yol açacaktır.Ancak periyodik olarak RAM belleğinizi temizleyerek oyun oynarken RAM kullanımının fazla olması sorunundan sizi kurtaracaktır.

 

Yapılması gerekenler sırasıyla şunlardır…

 

1.ADIM Razer Cortex yazılımını yükleyin ve Üye/Misafir olarak giriş yapıp çalıştırın.


Razer Cortex yazılımını yüklemek için buraya tıklayın


2.ADIM Bilgisayarınızdaki oyunlar Razer Cortex uygulamasında otomatik olarak gözükecektir.Eğer çalıştırmak istediğiniz oyun Razer Cortex uygulamasında gözükmüyorsa aşağıdaki görsel de olduğu gibi “+” butonuna tıklayın.Eğer oyun Razer Cortex uygulamasında gözüküyorsa beşinci adıma gidin…

3.ADIM Aşağıda,görselde ki gibi 2 olarak belirtilen klasör simgesine tıklayın.


4.ADIM Razer Cortex uygulamasında gözükmeyen oyunun cihazınızda yüklü olduğu yeri açın.Oyunu çalıştıran “.exe” dosyasını seçin ve butonuna tıklayın.Böylece oyunu Razer Cortex uygulamasına dahil etmiş oldunuz.

(Örneğin aşağıdaki görselde “Mobile PUBG” oyununun listeye eklenmesi için oyunu çalıştıran Game Loop emülatör programının çalışmasını sağlayan “.exe” uzantılı dosyası seçildi.)


5.ADIM Razer Cortex uygulamasında BOOST sekmesini açın ve BOOST NOW butonuna tıklayın.Ardından MY LIBRARY sekmesine açın ve oyununuzu çalıştırın.


Artık oyununuzu oynarken size o an için lazım olmayan ve arka planda çalışıp RAM kullanımını arttıran uygulamalar otomatik olarak kapatılacaktır.


Bu İçeriğe Tepkini Göster!
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    bay_ld_m
    Bayıldım
  • 0
    sevindim
    Sevindim
  • 0
    _pheli
    Şüpheli
  • 0
    sinirli
    Sinirli
  • 0
    _rendim
    İğrendim

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir