1. Anasayfa
  2. İnternet

2019 yılı sosyal medya kullanımı istatistiği

2019 yılı sosyal medya kullanımı istatistiği
0

Günümüzde sosyal medya uygulamaları ve siteleri hayatımızda çok büyük bir yer kaplıyor.Sosyal medyanın bu kadar çok kullanılıyor olması insanların hayatında çeşitli kolaylıklar sağlamakla beraber kötü etkileri de yaşanıyor.

Bugüne kadar birçok sosyal medya sitesi ve uygulaması geliştirilmiştir.Ancak eski zamanlarda geliştirilen birçok sosyal medya sitesi başarılı olamamış ve tarihe karışmıştır.İlk olarak popüler olan ve birçok kişi tarafından kullanılan sosyal medya sitesi Facebook olmuştur.

Facebook sitesinin geliştirilmesiyle insanlar,internet ortamında birbirleri ile etkileşime girmiş ve Facebook,hızlı bir şekilde bütün dünyaya yayılmıştır.Facebook sitesinin 2004 yılında kullanılmaya başlanmasının ardından benzeri sosyal medya platformları da çoğalmıştır.2006 yılında Twitter’ın da insan hayatına dahil olması ile sosyal medya tam anlamıyla olgunlaşmıştır.

Günümüzde sosyal medya siteleri ve uygulamaları ise bir hayli artmış durumda.Facebook ve Twitter sitelerinin yanında İnstagram,Snapchat,Telegram,WhatsApp ve diğer sosyal medya ile sohbet uygulamalarında da kullanıcı sayısı muazzam bir şekilde artış gösterdi.

Sosyal medya uygulamalarında 2019 verilerine göre kullanıcı sayısı,cinsiyet dağılımı ve 2018 yılına göre kullanıcı sayısındaki artma/azalma oranı istatistiği:

 

⭐ Facebook     43 Milyon kullanıcı  Çoğunluğu erkek    -%2.3

⭐ İnstagram    38 Milyon kullanıcı   Çoğunluğu erkek    +%2.7

⭐ Twitter          9 Milyon kullanıcı   Çoğunluğu erkek     +%1.9

⭐ Snapchat    6.3 Milyon kullanıcı   Çoğunluğu kadın     -%26

⭐ LinkedIn    7.3 Milyon kullanıcı   Çoğunluğu erkek     +%5.8

Bu İçeriğe Tepkini Göster!
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    bay_ld_m
    Bayıldım
  • 0
    sevindim
    Sevindim
  • 0
    _pheli
    Şüpheli
  • 0
    sinirli
    Sinirli
  • 0
    _rendim
    İğrendim

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir