1. Anasayfa
  2. Android

Google Play zararlı uygulamalarla dolu

Google Play zararlı uygulamalarla dolu
0
Milyonlarca insanın kullandığı akıllı telefonlar Android işletim sistemine sahip.Android işletime sahip telefonlarda uygulamalar,Google Play Store’dan yükleniyor.
 
Google Play Store’da uygulamalar,çeşitli eğlenceli programlar ve oyunlar kimi zaman kullanıcıları tarafından çok sevilse de cihazınıza ciddi anlamda zarar verebiliyor.Google Play Store üzerinde genelde ücretsiz olarak yüklenebilen bazı uygulamalar üçüncü tarafa kişisel verilerinizi aktarabiliyor.Bu tarz uygulamalarda olması gerekenden farklı çalışan reklam yazılımı bulunabiliyor.
Bu tarz uygulamalardaki kötü amaçlı yazılımlar sadece reklam yazılımları ile sınırlı kalmıyor.Telefonunuzdaki rehber,mesaj ve galeri gibi tamamen size ait olan kişisel verileri kötü amaçlı başka kişilerin tarafına iletebiliyor.
Google ise,son zamanlarda sahip olduğu Android işletim sisteminin güvenliğini arttırmak istiyor.Bu yüzden Android cihazlarda hemen hemen bütün uygulamaların bulunduğu Google Play Store’u daha güvenli bir hale getirmeye çalışıyor.Güvenlik için yeni Android işletim sistemleri geliştirilirken Google Play Store’dan çeşitli uygulamalar kaldırılıyor.
Sadece geçtiğimiz Eylül ayı içerisinde 172 adet uygulama,kötü amaçlı yazılım olması iddiasıyla Google Play Store’dan kaldırıldı.Kaldırılan bu uygulamalar ise toplamda 335 milyondan fazla yüklenme istatistiğine sahip.Bu uygulamaların yaklaşık %33’ü ise gizli reklam sunma özelliğine sahip.
Kısaca,kötü amaçlı yazılım sebebiyle Google Play Store’dan kaldırılan uygulamaların 57 adeti gizli reklam sunma özelliğine sahip olduğu,15 adet uygulama ise telefon sahibini kandırarak ücretli aboneliğe sebep olan hile yazılımı kullandığı gerekçesiyle Play Store’dan kaldırıldı.
Google şirketinin güvenlik için Play Store’da kaldırdığı uygulamalar,Android işletim sistemine sahip kullanıcılar için çok iyi bir durum.Ancak ABD’nin Çin’e olan ambargosu ve Google şirketinin Huawei şirketine yaptıklarından sonra Google Play Store’da Çin’e ait olan 50 uygulamanın birden kaldırılması tepki çekti.
Son olarak bilgisayarlarda,Windows işletim sistemi için en iyi bakım/onarım programlarından biri olarak bilinen Advanced System Care programının mobil sürümü,yakın zamanda Play Store’dan kaldırıldı.iOBİT ismi tarafından geliştirilen Advanced Mobile Care uygulaması zararlı yazılım olması gerekçesiyle Google Play Store’dan kaldırıldı.
Bu İçeriğe Tepkini Göster!
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    bay_ld_m
    Bayıldım
  • 0
    sevindim
    Sevindim
  • 0
    _pheli
    Şüpheli
  • 0
    sinirli
    Sinirli
  • 0
    _rendim
    İğrendim

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir