1. Anasayfa
  2. Oyunlar

League of Legends ile Dota arasındaki farklar

League of Legends ile Dota arasındaki farklar
0

Warcraft 3 oyunu,Frozen Throne yaması ile video oyunlarında adeta yeni bir çağ başlatmıştı.Bu oyun sayesinde Dota,League of Legends ve diğer bütün oyunların temelini attı.Ayrıca birçok farklı mobil ve bilgisayar platformu için başka oyunlarında temelinde yer aldı.

Warcraft 3 Frozen Throne oyununu diğerlerinden farklı kılan bir özelliği bulunmaktaydı.Bu özellik ise oyunun World Editor uygulamasıydı.Warcraft 3’ün World Editor uygulaması diğer oyunlardaki uygulamalardan çok daha gelişmiş bir durumdaydı.

Bu uygulama sayesinde normalde strateji oyunu olan Warcraft,birçok oyun moduna sahip olmuştu.Bunlardan biri olan Defense of the Ancients yani DotA,2003 yılında oyunculara sunuldu.Kısa bir süre sonrasında Dota,diğer oyun modlarına (haritalarına) göre çok daha fazla sevildi.

Bu durumun üstüne Dota’ya benzer birçok oyun geliştirildi.Ancak hiçbiri Dota kadar popüler olmayı başaramadı.Bu oyun modu o kadar popüler olmuştu ki,Warcraft 3 Frozen Throne oyunu,neredeyse sadece Dota oynamak için kullanılıyordu.

Bir süre sonra Dota’nın tasarımcısı Steve Feak,Riot Games’in başına geçti.Ardından League of Legends oyunu geliştirildi.League of Legends,2010 yılında oyuncular ile buluştu.Kısa bir sürenin ardından çok ciddi bir oyuncu kitlesine sahip oldu.

Daha sonrasında ise League of Legends’ın oyuncu kitlesi Dota’yı geçecek kadar genişledi.Hatta Dota artık bir oyun haritası olmanın dışında Dota 2 olarak Steam’da yerine aldı.Ancak bu olay League of Legends’ın oyuncu kitlesinin genişlemesini durduramadı.

Dota,League of Legends’dan geri kaldı.Bu durumun temel sebebi Dota’da bulunan ve oyunun eksi yönü olarak görülen bir takım özelliklerin League of Legends’da olmamasıydı.League of Legends,oynanış bakımından Dota’dan çok daha kolay bir oyundu.

Kolay olmasının yanında çok daha basit bir oynanışa sahipti.Dota’ya yeni başlayan oyuncuların oyuna alışması,öğrenmesi çok zorken League of Legends için bu durum geçerli değildi.Ayrıca Dota’da,oyuncular katledildiği zaman altın kaybediyor ve bu durumun önüne geçilmesi,rakip ile aynı yada daha fazla güce sahip olmak zorlaşıyordu.

League of Legends’da bunların hiçbiri yoktu.Ayrıca Dota’nın oynanış tarzı çok daha zordu.Neredeyse bütün klavyeye hakim olmak gerekirken League of Legends’da Q,W,E,R,D,F tuşları yeterli olabiliyordu.Oyun içerisindeki savunma kuleleri Dota’da bir süre sonra işlevsiz hale gelebiliyorken League of Legends’da bu dengeleme çok daha başarılıydı.

Ayrıca League of Legends,Türkiye’ye daha fazla önem verdi.Yapılan festivaller ve turnuvalar ile Türk oyuncuların gönlünü almıştı.Sunucuların Türkiye’ye taşınması ile Türk oyuncularının birçoğu League of Legends oynamayı tercih etmişti.

League of Legends,sürekli olarak değişti,güncellendi ve gelişti.Ancak Dota için böyle bir durum söz konusu olmadı.Aynı karakter ve eşyalar ile devam eden Dota,şampiyon ve eşya üretme konusunda çok yavaştı.Bütün bu sebeplerin sonucunda League of Legends’ı,etkin oyuncu sayısı veya oyuncu kitlesi açısından yakalayamadı.

Bu İçeriğe Tepkini Göster!
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    bay_ld_m
    Bayıldım
  • 0
    sevindim
    Sevindim
  • 0
    _pheli
    Şüpheli
  • 0
    sinirli
    Sinirli
  • 0
    _rendim
    İğrendim

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir