1. Anasayfa
  2. Oyunlar

League of Legends’da Oynaması En Zor Şampiyonlar

League of Legends’da Oynaması En Zor Şampiyonlar
0

Birbirinden farklı oynanış tarzına ve özelliklere sahip League of Legends oyununda bazı şampiyonlar diğerlerine göre çok daha fazla üstün performans gerektirir. Bunun sebebi ise bu şampiyonların diğerlerine göre çok daha hızlı karar verebilme ve harekete geçme kabiliyeti istemesidir. Zor olan bu şampiyonlarda, kullanıcının refleks gösterebilme süresi de çok önemlidir. Sizler için League of Legends’da oynaması zor olan şampiyonları derledik.

thumbnail
Önerilen Yazı
League Of Legends’da oynaması en kolay şampiyonlar

League Of Legends’da Oynaması En Zor Şampiyonlar

1. Azir


Savunma açısından kısıtlı olan Azir, saldırı ve hareketlilik açısından son derece üstün bir şampiyondur. Azir ve kumdan askerleri ile beraber rakiplere yüksek hasarlar verebilir ve nihai yeteneği uygun bir şekilde kullanılarak, düşman takımını ciddi oranda hasar alabilecek bir konuma taşıyabilirsiniz. Bu şampiyonu zor yapan şeyse kumdan askerlerle birlikte Azir’in koordineli bir şekilde kontrol edilmesidir.Zaten Azir’i Azir yapan şeyde kumdan askerlerin şampiyon ile birlikte kullanılabilmesidir.

2. Twisted Fate


Twisted Fate, kartlarıyla rakiplere muazzam hasar verebilen bir şampiyondur. Hatta basit bir kart kombinasyonu ile rakibin saldırı gücü yüksek ve dayanıklılığı düşük olan şampiyonu anında katledebilir. Ancak Twisted Fate oynayan, doğru yerde doğru kartı kullanmalı ve saldırı için zamanlamayı doğru bir şekilde ayarlamalıdır. Aksi takdirde oyunda tamamen etkisiz eleman olabilir ve takımınıza hiçbir fayda sağlayamazsınız. Twisted Fate şampiyonunu oynarken kartları doğru zamanda, doğru bir şekilde denk getirmek bazen bir hayli zor olabiliyor.

3. Yasuo


Türkiye sunucusunda oynayanlar Yasuo’yu bu listede gördüğüne şaşırabilir. Ancak Yasuo sanıldığının aksine oynaması oldukça zor bir şampiyondur. Sadece hortum atarak ve nihai yetenek kullanılarak düşman öldürmekle Yasuo oynanmaz. Yasuo, oyun sonlarında yakın dövüşlerde alt edilmesi bir hayli zor, sürekli olarak kitle kontrol sağlayabilen ve çok yüksek hasar verebilme potansiyeline sahip bir şampiyondur. Ayrıca üçüncü yeteneğinin sağladığı hareketlilik sayesinde, düşman takımın içerisinde kullanmayı iyi bilen oyuncular için ölümcül bir silahtır.

4. Vayne


Saldırı hasarı taşıyıcısı olan Vayne, görünürde basit bir yetenek havuzuna sahiptir. Ancak kullanılması bir hayli zordur. Bunun sebebi ise şampiyonun fazlasıyla kırılgan olmasıdır. Ancak iyi bir Vayne oyuncusu, bu şampiyon ile takımını zafere tek başına ulaştırabilir. League of Legends oyununda savunması en yüksek olan şampiyonları, en rahat biçimde katledebilen ender şampiyonlardan birisidir. Nihai becerisinin verdiği görünmezlik ve ilk yeteneğiyle Vayne, rakibini vur-kaç yaparak yok eder. İyi bir Vayne oyuncusunun refleksleri ve anlık doğru karar verme yeteneği üst düzeyde olamalıdır. Çünkü Vayne oynarken yanlış bir hamle yaparsanız muhtemelen hiç bir şey yapamadan katledilirsiniz.

5. Zed


Orta koridor şampiyonu olan Zed, anlık olarak çok yüksek hasar verebilen bir şampiyondur. Ayrıca savaş alanına bir anda girebilme ve çıkabilme özelliğine sahiptir. Hasarı çok olan dayanıksız rakipleri katletmek için birebirdir. İkinci yeteneği ile rakibin üzerinde gölge oluşturmak ve üçüncü yetenek ile düşmana hasar verip yavaşlatmak ve ilk yetenek ile rakibe bir kere daha hasar verebilmek,iyi bir Zed oyuncusu olduğunuzu göstermemektedir. Zed’i çok iyi refleks gösterebilen oyuncular iyi bir şekilde oynayabilmektedir. Aynı zamanda Zed’in mekanikleri sabit değildir. Doğaçlama yapılır ve gölgelerin kullanıma Zed’in o anki durumuna göre değişkenlik gösterir.

6. Thresh


Destek şampiyonu olan Thresh, ilk yeteneği ile takım arkadaşınızın rakibi katletmesi için ihtiyaç duyduğu süreyi giderebilir. İkinci yeteneği ile takım arkadaşınızı ani bir hasardan kurtarabilir ve onun rakipten uzaklaşmasını yada yakınlaşmasını sağlayabilirsiniz. Üçüncü yetenek ile rakibinizi yavaşlatarak sizden ve takım arkadaşınızdan yakınlaşmasını veya uzaklaşmasını sağlayabilir,anlık hasar verebilirsiniz. Nihai yetenek ile rakiplerinizin yakınınıza ulaşmasını engelleyebilir yada onları daracık yerde sıkıştırabilirsiniz. Ancak ilk yeteneği başarılı bir şekilde tutturmak yetenek ister. İkinci,üçüncü ve nihai yetenek ise doğru bir zamanda kullanıldığı zaman işe yaramaktadır. Thresh şampiyonunu iyi oynamak için kesinlikle yetenek atışlarının çok iyi olması, nerede ileri gidileceğini ne zaman geri çekileceğini iyi kavramak gerekir.

Bu İçeriğe Tepkini Göster!
  • 11
    be_endim
    Beğendim
  • 1
    bay_ld_m
    Bayıldım
  • 2
    sevindim
    Sevindim
  • 4
    _pheli
    Şüpheli
  • 3
    sinirli
    Sinirli
  • 11
    _rendim
    İğrendim

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir