1. Anasayfa
  2. İnternet

Yerli sosyal medya platformu,YazBee

Yerli sosyal medya platformu,YazBee
0
Instagram,Twitter,Facebook ve diğer kullanılan sosyal medya platformlarından sıkıldınız mı ? Eğer cevabınız evet ise yerli sosyal medya uygulaması olan Yazbee’yi kullanabilirsiniz.
 
Yaşadığımız bu dönemde birçok insan için,sosyal medya platformlarının hayatımızın bir parçası olduğu inkar edilemez bir gerçektir.Haliyle Türkiye’dede bu konu hakkında girişimde bulunma ihtiyacı duyulmuş ve neticesinde yerli sosyal medya platformumuz YazBee uygulaması geliştirilmiştir.
YazBee,Facebook ile Twitter’ın harmanlanmasıyla oluşturulmuş bir sosyal medya platformudur.Platform,iki ay içerisinde 200 bin kullanıcıya ulaşmış ve 2020 yılının sonunda bir milyon kullanıcıya ulaşmayı hedeflemiştir.
YazBee platformunda da diğer sosyal medya uygulamalarında olduğu gibi kendi düşüncelerinizi paylaşabiliyorsunuz.24 farklı başlık altında diğer kullanıcılar ile etkileşime geçebiliyorsunuz.Bahsedilen başlıklar ise uygulama içerisinde Genç,Tekno,Spor,Mizah,Haber,Magazin,Siyaset,Çocuk,Dizi,Müzik,Emlak,Oto,Tatil,Kripto,Moda,Eğitim,Borsa,Kariyer,Gurme,Astro,Sigorta,Tarih,Sağlık ve Kültür olarak sıralanıyor.
YazBee’nin kurucusu Arif Ünver,AA’ya verdiği bir röportajda 50 milyon sosyal medya kullanıcısı olan Türkiye’de,popüler medya platformları da dahil olmak üzere kullanıcı sayısı ve aktiflik bakımından ilk onda yer aldıklarını belirtti.

 

Arif Ünver,sosyal medya platformlarının ciddi sorunu olan bot hesaplar hakkında da şu ifadeleri kullandı:

 

Bot hesaplar bilgi kirliliği yaratmak ve yalan bir haberin yayılması içinde kullanılıyor.Bunlar çok hassas konular.Bu yüzden her hafta bot hesap temizliği yapıyoruz.

 

Bütün bunların yanında YazBee platformunun geliştirilmesi için 100’den fazla mühendis,istatistikçi,tasarımcı çalıştı.Kullanıcıların kişisel verileri ise Türkiye’deki sunucularda saklandığı ve YazBee için 5 milyon dolar harcandığı ifade edildi.
YazBee platformunda diğer sosyal medya uygulamalarından farklı olarak yoruma açık bir şekilde paylaşım yapılabileceği gibi yoruma kapalı bir şekilde de paylaşım yapılabilme özelliğinin var olmasıdır.Paylaşılan içeriklerde,beğenme ve beğenmeme butonunun var olması,beğenmeme butonuna tıklayan kullanıcıların gözükmemesi gibi özellikler de bulunuyor.

 

Bu İçeriğe Tepkini Göster!
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    bay_ld_m
    Bayıldım
  • 0
    sevindim
    Sevindim
  • 0
    _pheli
    Şüpheli
  • 0
    sinirli
    Sinirli
  • 0
    _rendim
    İğrendim
Paylaş

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir