1. Anasayfa
  2. Android

Android cihazlarda yok edilemeyen kötü amaçlı yazılım

Android cihazlarda yok edilemeyen kötü amaçlı yazılım
0

Google,Android işletim sisteminin güvenliğini arttırmaya çalışırken yeni bir kötü amaçlı yazılım tespit edildi.Norton güvenlik yazılımının üst kurulu olan Symantec şirketinin siber güvenlik uzmanları tarafından tespit edilen xHelper isimli kötü amaçlı yazılım,45000 Android cihaza bulaştığı tespit edildi.


Yazılım 6 ay önce tespit edildi.En çok ABD,Rusya ve Hindistan devletlerinin etkilendiği ifade edildi.Bu kötü amaçlı yazılımın Android cihazlara,Google Play dışında başka platformlardan cihazlara bulaştığı tespit edildi.

 

Xhelper’in,kişisel bilgilerin çalınması veya banka hesaplarının ele geçirilmesinde kullanılan bir yazılım olmadığı ifade edilirken,yazılımdan kurtulmak için cihazı sıfırlamanın çözüm olmayacağı ifade edildi.Yani telefonu sıfırlamak,format atmak ile yazılımın bulaştığı cihaz kurtarılamıyor.


Xhelper yazılımı,kişisel bilgilerin ele geçirilmesi dışında çoklu pencere açarak,spam bildirimler göstererek reklam yaptığı tespit edildi.Ayrıca Google Play’de yönlendirme yaparak kullanıcıları çeşitli uygulamaları cihaza yüklemesi sağlıyor.Ayrıca bu yazılım,cihazlarda Android servisi olarak gözüküyor ve cihazı sıfırlayarak kaldırılamıyor.

 

Kullanıcıların bir kısmı,ücretli güvenlik yazılımların yüklenmesiyle bu yazılımdan kurtulduğunu iddia etse de uzmanlar bu duruma şüpheli bakıyor.Şuan için sadece reklam gösteren bu yazılımda çeşitli kod güncellemelerin yapıldığı da tespit edildi.Bu durum,yazılımın reklam göstermenin dışında da kullanılabileceğini gösteriyor.

 

Bu İçeriğe Tepkini Göster!
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    bay_ld_m
    Bayıldım
  • 0
    sevindim
    Sevindim
  • 0
    _pheli
    Şüpheli
  • 0
    sinirli
    Sinirli
  • 0
    _rendim
    İğrendim

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir