1. Anasayfa
  2. Blog

Barış Özcan hakkındaki FETÖ iddiaları

Barış Özcan hakkındaki FETÖ iddiaları
0
Birçok kişi Youtube platformu sayesinde Barış Özcan’ın tanıyor.Bazı televizyon programı ve internet platformu tarafından geçtiğimiz günlerde FETÖ ile Barış Özcan’ın bağlantısının olduğuna dair iddialarda bulunuldu.Çeşitli gazete ve televizyon programları da Barış Özcan’ın FETÖ ile bağlantısının olabileceğine dair çeşitli iddialarda bulunuyor.
Öncellikle bir kişiye “Fetöcü” demek “Vatan haini” demek ile aynı ifadeyi taşımaktadır.Masum bir kişiye de bu ifadeleri kesin bir dille kullanılması büyük bir ahlaksızlıktır.Şuana kadar Barış Özcan’ın Fetö ile bağlantısı kesin bir dil ile hiçbir gazete ve televizyon programı tarafından dile getirilmedi.
Bu yayında ise öncelikle bilmeyenler için Barış Özcan’ın kim olduğunu kısaca anlatacağız.Ardından Barış Özcan hakkında atılan iddiaları ve bu iddiaların kaynaklarını sizlerle paylaşacağız.Daha sonrasında ise iddia sahiplerini irdeleyip yapılan iddiaların ne kadar doğru yada ne kadar yanlış olduğunu yorumlayıp kesin bir hüküm vermeden yayını bitireceğiz.

 

BARIŞ ÖZCAN KİMDİR ?

 

Barış Özcan,23 Temmuz 1974 tarihinde dünyaya gelmiş ve M.Ü. Hukuk Fakültesi mezunu evli ve bir çocuğa sahip ünlü bir Youtube kullanıcısıdır diyebiliriz.Günümüzde Youtube kanalında yayınladığı teknoloji,sanat ve bilim alanındaki içerikleriyle popüler olmuş,kendini sevdirmeyi başarmış eğitimli bir bireydir.

 

LınkedIn,NYMag,TimeOut New York gibi markalara danışmanlık ve sosyal medya hizmeti vermektedir.Geçmişte ise Photoshop,Flash,PDF gibi yazılım ürünlerini geliştiren Adobe’de 6 yıl boyunca Akdeniz Ülkeleri Satış Müdürlüğünü yapmıştır.TRT,el-Cezire,CNNTürk gibi televizyon kanallarında belgeseller yaptı ve yönetti.Bu belgeseller ise televizyon kanalları tarafından yayınlandı.

Bu güne kadar aralarında TEDx’in de yer aldığı çeşitli konferanslarda 600’den fazla konuşma yaptı.Barış Özcan,her ne kadar Youtube kanalından tanınan bir insan olsa da geçmişte kendini eğitmiş ve oluşturduğu video içerikleriyle bu özelliklerini izleyicisine yansıtan;sanatı,bilimi ve teknolojiyi seven bir bireydir.

 

 

 

BARIŞ ÖZCAN VE FETÖ  HAKKINDAKİ İDDİALAR

 

1-) BEYAZ TV’de yayınlanan ve Barış Özcan hakkında yapılan iddialar.

 

 

Açıkçası televizyon programlarına ve haberlerine çok fazla güvenmemek gerekir.Günümüz Türkiye’sinde televizyon kanalları belirli partilerin gardiyanı duruma gelmiştir.Kimi televizyon kanallarındaki programlara konuşmacı olarak katılan yada bizzat o programları yöneten kişiler bir zamanlar yere göğe sığdıramadığı Fethullah Gülen’i,gerçekler gün yüzüne çıkınca yerden yere vurmuş ve sadece bununla da yetinmeyip kesin olarak ispat edemedikleri iddialarla başkalarına “fetöcü” ifadelerini kullanıp çok kez kargaşaya sebep olmuştur.

 

Benzer şekilde bazı televizyon kanalları da Türkiye’yi sürekli olarak kargaşa ülkesi gibi göstermiş,kötü durumda olan ekonomiyi sanki tamamıyla batmışta Suriye’ye dönmüşüz gibi bir izlenim oluşturmuştur.Bu televizyon kanalları daha da ileri giderek dağ başında askerimizi tereddüt etmeden şehit edebilecek bazı kişileri televizyon kanalında söz hakkı tanıyıp bu kişiyi masummuş gibi göstermiştir.

 

Tabi bu metinde Beyaz TV kanalını kötülemek,itibarsızlaştırmak gibi bir amaç gütmüyoruz.Ancak buraya kadar yazılanlar genel anlamda maalesef güzel Türkiye’mizin kötü gerçekleridir.

 

Hal böyle olunca televizyon programlarına güvenmek pek mantıklı gözükmüyor.Ancak bu televizyon programında Barış Özcan’ın Fetö ile bağlantısı kesin olarak ifade edilmiyor.Sadece bazı iddialara dayanarak çeşitli şüpheleri dile getiriyorlar.Ayrıca programda bahsedilen iddialar zaten gazete ve haber sitelerinde Barış Özcan hakkında olan iddialar ile aynıdır.

 

2-) “Zaman gazetesi personeli gibi davranıyor” iddiasının kaynağı

 

Bu video içerisinde Barış Özcan’ın “Fevzi bey…Matbaadan arıyorlar da…evet,tasarım nerede kaldı diye soruyorlar.”  söylemi iddia sahiplerinin üzerinde sanki Barış Özcan’ın Zaman gazetesi personeliymiş gibi bir izlenim oluşturmuş durumdadır.İddia sahiplerinin üzerinde böyle bir etki oluşması,tarafsız bir gözle bakıldığı zaman oldukça normal karşılanabiliyor.

 

Barış Özcan’ın bu ifadeleri kullanması gazetenin bir çalışanıymış gibi gözükmesini sağlıyor.Ancak yinede bu iddiaya bakarak kesin bir ifade kullanmak yanlış olur.

 

3-) Barış Özcan’ın eski Zaman gazetesi genel yayın yönetmeni Ekrem Dumanlı ile aynı karede olması 
Bu görsel Barış Özcan’ın net bir şekilde fetö mensubu olduğunu ispatlayamaz.Çünkü bu zamana kadar birçok kişinin fetö mensubu bireyler ile yan yana yada aynı kare içerisinde birçok fotoğrafı bulunmaktadır.Eğer bu iddiada olduğu gibi olaylara bu pencerede bakacak olursak,öğrencilik yıllarında etkin bir şekilde çalışan ağabeyler ve ablalar ile görüşen,iletişime geçen her öğrencinin fetöcü olması gerekmekteydi.

 

Aynı zamanda Fethullah Gülen’e ait Zaman gazetesi bir zamanların en çok satan gazetesiydi.Olaylara bu iddiadaki gibi bakacak olursak,Zaman gazetesi okuyan herkesi fetö mensubu olarak nitelendirmemiz gerekecekti.

 

4-) 15 Temmuz 2016 darbe girişiminin tam bir yıl sonrasında 15 Temmuz 2017 tarihinde Barış Özcan’ın yayınladığı bir videoda yabancı diziden çeşitli kesitler bulunmaktadır.Yayınlanan bu kesitlerde;

 

“Öncesinde uyuyordum.Her şey bu yüzden oldu zaten.Meclis binasında katliam yaptıklarında hiçbirimiz uyanmadık.Suçu teröristlere attıklarında,anayasayı askıya aldıklarında…O zamanlarda da uyanmadık.Zaten hiçbir şey bir anda değişmez.İçinde olduğun kazan yavaş yavaş ısınırken farkında olmadan haşlanarak ölürsün.
Doğruluk yolunda acı çekenler kutsanmıştır.Cennetin kapıları onlar için açılacaktır.”

 

ifadeleri bulunmaktadır.

[ Bu yayını oluştururken Barış Özcan’ın Youtube kanalında yukarıdaki ekran görüntüsünde de gözüktüğü gibi “Geleceği Unutma,Damızlık Kızın Öyküsünü…” başlıklı videoyu bulmuştum.Ancak sonraki zamanlarda sanırım bu videoyu kaldırmış.Kanalında bulamadım. ]

 

İşte burada bahsedilen iddia bence Barış Özcan hakkında en fazla şüphe uyandıran iddia olduğunu söyleyebilirim.Fethullah Gülen’in faaliyetlerine bakıldığı zaman birçok üstü kapalı söylemler ve doğru olanın tam zıttı yönde ifadeler bulunmaktadır.Bunlara örnek verecek olursak…

 

15 Temmuz gecesi yaşanmadan önce yukarıdaki videoda olan reklamları hatırlıyorsunuz değil mi ? Sadece Fethullah Gülen’e ait Samanyolu kanalının dışında birçok televizyon kanalında da yayınlanan bu reklamlarda hep kötü gidişten iyi gidişe teması işlenmişti.Üstelik videonun en sonunda bulunan siren sesi ile başlayan ve bir bebeğin gülümsemesi ile son bulan reklam,15 Temmuz gecesinin 9 ay 10 gün öncesinde televizyonlarda yayınlanmıştı.

 

Bütün bu reklamların hepsi bilinçli olarak yapılmıştı ve 15 Temmuz gecesinin habercisiydi.Bu tarz üstü kapalı mesaj içeren reklamlar Fetö’nün en sevdiği oyuncaklarıydı.Bu örgüt,tamamen kaos,korku ve din duygularından beslenmekteydi.Buna benzer olaylar STV’nin dizilerinde ve Fethullah Gülen’in sohbetlerinde de yaşanmaktaydı.Peygamber efendimizin gökyüzünden inip kamyona binmesi ve başörtüsü füruattır denmesi bunun örnekleridir.

 

Haliyle Barış Özcan’ın 15 Temmuz 2017 tarihinde yani o malum gecenin bir yıl sonrasında bu videoyu paylaşması ve paylaştığı videoda;

 

“Öncesinde uyuyordum.Her şey bu yüzden oldu zaten.Meclis binasında katliam yaptıklarında hiçbirimiz uyanmadık.Suçu teröristlere attıklarında,anayasayı askıya aldıklarında…O zamanlarda da uyanmadık.Zaten hiçbir şey bir anda değişmez.İçinde olduğun kazan yavaş yavaş ısınırken farkında olmadan haşlanarak ölürsün.
Doğruluk yolunda acı çekenler kutsanmıştır.Cennetin kapıları onlar için açılacaktır.”

 

ifadelerinin bulunması insanın aklında çok ciddi şüpheler uyandırıyor.Çünkü bu söylem FETÖ söylemiyle uyuşmaktadır.Ayrıca 1 yıl sonra yukarıdaki ifadeleri barından bir film/dizi kesitinin paylaşılması “tesadüf” diyerek açıklanması oldukça zor bir olaydır.

 

5-) Şahsına ait sitesinde yaptığı açıklamada “fetö” kelimesi yerine “cemaat” kelimesini kullanarak metin oluşturması.

 

Asıl kaynağa ulaşmak için buraya tıklayın

27.06.2020 tarihinde bu yayın tekrar kontrol edildi ve Barış Özcan’ın sitesine ait yukarıdaki linkin kırık olduğu tespit edildi. Bu durumun sebebi Barış Özcan’ın sitesinde bu sayfanın kaldırılmış olmasıdır.

> Kırılmış link : http://barisozcan.com/baris-ozcan-eksi-sozlukteki-iddialar/

Barış Özcan hakkında iddialarda bulunurken ilk olarak “cemaat” ifadeleri kullanılmıştır.Haliyle iddialara maruz kalan kişinin verdiği cevap metninde örgüt ve fetö yerine cemaat kelimesini kullanması bence oldukça normal bir durumdur.

 

6-) Barış Özcan’ın Şanışer ile birlikte yaptığı Korkudan isimli RAP şarkısı 

 

 

Rap sanatçıları aslında eski ozan kültürünü taşımaktadır.İnsanlara yaşanan bir zorluğu anlatmak,dinleyicilerine bir değer katma sanatıdır da diyebiliriz.Günümüzde her ne kadar popüler kültür olma yönün de ilerliyor olsa da çok ciddi bir kitleye seslenmenin alternatif bir yoludur Rap.

 

Şanışer ise bir Rap sanatçısıdır.Haliyle Rap alanında yeni şarkılar türeten bir kişidir.Peki Barış Özcan gibi sanat,bilim ve teknoloji ile uğraşan bir kişinin rap ile ne işi olabilir ? 15 Temmuz gecesinin ardından tamamen tarafsız bir şekilde tepkisini ortaya koyan ve sanat,bilim,teknoloji kategorilerinin dışına çıkmamaya özen gösteren bir kişinin bir anda rap şarkısı çıkarmasının sebebi nedir ?

 

Rap şarkısı her ne kadar Barış Özcan ile tezat bir durum olsa da fetö ile bağlantılı iddiasını desteklemeyen bu şarkı yine de insanların kafasında bir soru işaretinin oluşmasına sebep olmaktadır.

 

7-) Barış Özcan’ın eşi Devletşah Özcan’ın sosyal medya platformunda “En azından seçimle gelen seçimle gider demeyecek miyiz ?”şeklindeki net bir soruya net bir cevap vermemesi.

Barış Özcan’ın eşi tarafından yapılan bu yorumu Twitter’da bulamadım.Eğer yukarıdaki görselde okunan yorumlar gerçekten Twitter platformu üzerinde yapıldıysa iddia sahiplerinin Barış Özcan konusunda şüphelenmesi normaldir.

Çünkü bu görselde “En azından seçimle gelen seçimle gider demeyecek miyiz ?” gibi net olan bir sorunun cevabı demokraside “tabiki” olması gerekmektedir.Ancak burada bu soruya net bir şekilde cevap verilememiştir.

 

8 -) 15 Temmuz gecesinde yaşanan olaylardan sonra Barış Özcan’ın Amerika’ya taşınması.

 

Bu bilginin %100 emin olacak bir şekilde doğru olduğunu teyit edemedim.Eğer gerçekten Barış Özcan’ın tamda 15 Temmuz olaylarının kısa bir süre sonrasında Amerika’ya gitmesi gerçekse haliyle bu durum iddia sahiplerinin haklı olduğunu büyük ölçüde ispatlamaktadır.

 

Burada Barış Özcan’ın Amerika’ya normal bir zaman diliminde gitmesinden bahsetmiyoruz.Tamda darbe girişiminin yaşandığı ve fetö mensuplarının başarısız operasyonu sonucunda kaçacak delik aradığı zaman diliminde Barış Özcan’ın Amerika’ya gitmesinin normal olmadığından bahsediyoruz.Ancak en başında da belirttiğimiz gibi bu iddianın doğruluğunu kesin olarak teyit etmedim.

 

9-) Barış Özcan’ın yüzü Fetö elemanlarına benziyor.

 

Sanırım bu iddia belirli bir topluluk tarafından X sözlük adı altında kurulan bir web sitesine ait.Bence bu iddia üzerinde durulmasına bile gerek yok.

 

Dış görünüş bir Allah vergisidir.Barış Özcan’ın bu konuda yapabileceği bir şey yok.

 

Bir insan sofraya ne kadar aç oturursa o kadar fazla yemek yemek ister.İşte Barış Özcan’ın Türkiye’de yaptığı şeyde tam olarak bu.Youtube platformları üzerinden +18 cinsellik,komedi alanında birçok içerik üretilirken sanat,bilim,teknoloji alanında neredeyse hiçbir içerik üretilmemektedir.Üretenlerin sayısı da oldukça az yada yetersizdir.

 

Barış Özcan ise bu boşluğu doldurmaktadır.Türkçe’si ve anlatım şekliyle son derece başarılı olan bu kişi,bende dahil olmak üzere birçok genç tarafından sevilmektedir.Haliyle Barış Özcan hakkında bu tarz iddiaların bulunması izleyicilerin bir kısmını kızdırmış ve tam olarak anlamadan tepki verilmesine sebep olmuştur.

 

Bu yayında Barış Özcan hakkındaki iddialara irdeledik.Her hangi bir karalama yapmadan,kesin ifadeler kullanmadan yapılan bu iddiaların bazılarının saçma olduğunu,bazılarınında haklı olduğunu söyledik.Bütün bunları yaparken tamamen tarafsız bir şekilde yapmaya özen gösterdik.Bu şekilde davranmamızın temel sebebi ise gazeteci veya araştırma görevlisi sıfatlarına sahip olmamamız,nefret söylemlerine yer verilmesini istemememizdir.

 

Barış Özcan hakkında yapılan iddialar,bazı gazetelerin sitelerinde bile bulunuyor.Bu duruma karşı Barış Özcan’ın yazılı bir açıklama yapması yerine kendi Youtube kanalında şüpheye yer kalmayacak bir şekilde iddiları çürütmesi çok daha sağlıklı olacaktır.

 

Bu İçeriğe Tepkini Göster!
  • 6
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    bay_ld_m
    Bayıldım
  • 0
    sevindim
    Sevindim
  • 5
    _pheli
    Şüpheli
  • 0
    sinirli
    Sinirli
  • 0
    _rendim
    İğrendim
Paylaş

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir