1. Anasayfa
  2. Bilim

Teoride hiç bitmeyen batarya yapılabilir

Teoride hiç bitmeyen batarya yapılabilir
0

Günümüz teknolojisinde Lityum-İyon piller birçok elektronik cihaz için kullanılmaktadır.Ancak bu piller,çoğu zaman yetersiz kalması sebebiyle sürekli olarak alternatif pil üretme çabasını doğurmuştur.Bu yüzden Lityum-İyon pillere alternatif olarak Lityum-Karbondioksit pillerin üretilmesi için kollar sıvanmış ve başarılı olunmuştur.Lityum-İyon pillere göre 7 kat daha verimli piller üretilmiştir.

 

Aynı zamanda Lityum-Karbondioksit pillerin yanında Demir-İyon pillerde üretilmiş ve Lityum-İyon pillere göre daha düşük maliyetle daha verimli piller sağlanmıştır.Bu piller sayesinde kısa devre sorunları da tamamen ortadan kaldırılmıştır.Ancak bu piller bile geliştiriciler için günümüz teknolojilerinde yetersiz bulunmuştur.
Bu durumun üzerine hayal gibi gözüken “bitmeyen pil/batarya” geliştirmenin yolları arandı.Hayal gibi gözüken bu icat şuan için üretilmedi.Ama teoride yapılması mümkün gibi gözüküyor.Bilim insanlarına göre bitmeyen pilin yapılması mümkün gibi gözüküyor.

 

 

Toronto ve Alberto üniversitesinden araştırmacılar,bataryası bitmeyecek kuantum pilin taslağını çıkardılar.Bu batarya için,elektronun yeterince yüklü ışık fotonlarını emmesi sonucunda meydana gelen eksitonik enerjiyi kullanmayı planladılar.
Ancak bu pilin,yakın bir zaman içerisinde üretilmesi neredeyse imkansız durumda.Çünkü bu taslağın şuan için nasıl gerçekleştirileceği bilinmiyor.Aynı zamanda bu teknolojinin boyutunun küçültülmesi gerekiyor.Bu yüzden “bitmeyen pil” yakın bir zamanda gerçekleştirilmesi mümkün olmayan bir teknoloji durumunda.Ancak başarılı olunursa gelecek için mükemmel bir icat olacak.

 

Bu İçeriğe Tepkini Göster!
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    bay_ld_m
    Bayıldım
  • 0
    sevindim
    Sevindim
  • 0
    _pheli
    Şüpheli
  • 0
    sinirli
    Sinirli
  • 0
    _rendim
    İğrendim

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir