1. Anasayfa
  2. Teknoloji

Geç oldu ama güç olmasın,Yerli Otomobil

Geç oldu ama güç olmasın,Yerli Otomobil
0

Türkiye’nin kendi otomobili tanıtıldı.Tanıtım Gebze‘de bulunan Bilişim Vadisi‘nde gerçekleştirildi.Gerçekleştirilen tanıtımda SUV ve SEDAN modeli sahneye çıkarıldı.Yerli otomobilin tanıtımı TRT 1 kanalında canlı olarak yayınlandı.Tanıtıma Cumhurbaşkanıyla beraber 3000 misafir katıldı.

 

Türkiye’nin Otomobil Girişim Grubu (TOGG) ‘un Twitter hesabında yerli otomobilin görüntüleri ve tanıtım videosu yayınlandı.

 

 

 

 

 

 

 

 

TOGG’un resmi Twitter hesabına gitmek için buraya tıklayın

 

Yerli otomobil C-SUV,C-SEDAN,C-HATCHBACK,B-SUV,C-MPV modelleriyle 2030 yılında üretimi tamamlanmış olacağı ve her modelin tamamen elektrikli motorla çalışacağı belirtildi.Türkiye bu 5 modelin arasından en çok SUV modeline odaklanmış durumda.Bunun sebebi “SUV modelinin yurt dışında üretilmeye ve gelişmeye son derece müsait” ifadesiyle belirtildi.

 

Yerli otomobilin fabrikası için Bursa‘da kurulacak olan tesise 22 milyar dolar yatırım tutarı (tahmini) belirlendi.

 

Otomobile ait olan patentler tamamen Türkiye’ye ait olduğu özellikle belirtilirken bu patentler TOGG’a ait olacağı ve başka şirketler tarafından kullanılamayacağı da ifade edildi.Ayrıca yerli otomobilin markası 2020 yılı içerisinde açıklanacağı belirtilirken 2021 yılı içerisinde üretim tesisinin açılacağı belirtildi.İlk trafiğe çıkış tarihi ise 2022 yılında gerçekleşecek.

 

YERLİ OTOMOBİLİN ÖZELLİKLERİ

 

Bütün modeller için yerli otomobilin elektrikli olacağını belirtmiştik.Yerli otomobilin özelliklerinden bahsedecek olursak tanıtılan iki model içinde motor gücünün 150 kW olduğu belirtildi.Motorlara güç verecek olan bataryanın yarım saat içerisinde %80 şarj olma performansına sahip olacağı belirtildi.Aracın bu motorla 300 km ile 500 km ulaşım mesafesine sahip olacağı,sürücü paneli ve sürücü önündeki göstergelerin dokunmatik ekran olarak tasarlandığı belirtildi.Yerli otomobilin bu ekranlar sayesinde aracın bütün elektronik sistemleri,motorları,sürüş özelliklerinin yönetilebileceği ifade edildi.

 

4G ve 5G gibi kablosuz ağ özelliğine de sahip olan yerli otomobil,internete bağlanabilecek ve bu sayede nesnelerin interneti teknolojisini kullanabilecek.

 

YERLİ OTOMOBİLİN FİYATI

 

Yerli otomobil fiyatı için şuan net bir bilgi mevcut değil.Çünkü şuan için seri üretimine geçilmedi.2022 yılında seri üretime geçildikten sonra yerli otomobilin fiyatı belli olacaktır.

 

YERLİ OTOMOBİL GERÇEKTEN YERLİ Mİ  ?

 

 

Yerli otomobil hakkında sıkça sorulan sorularsa “Yerli otomobil gerçekten yerli mi ?”,“Madem yerli neden İtalya’da prototipi yapıldı ?” soruları oldu.Bu sorulara makine endüstri özelinde bant kurulumu yapan Baran Küçük kendi Twitter hesabında kendince açıklama yaptı.

 

Twitter’da yapılan açıklamayı görmek için buraya tıklayın

 

Ayrıca yerli otomobilin tasarımı konusunda ortaya atılan iddialar hakkında teknoloji,sanat ve bilim dallarında Youtube’un sevilen fenomenlerinden biri olan Barış Özcan’dan yeni bir video içerikte cevap veriliyor.

 

 

Bu İçeriğe Tepkini Göster!
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    bay_ld_m
    Bayıldım
  • 0
    sevindim
    Sevindim
  • 0
    _pheli
    Şüpheli
  • 0
    sinirli
    Sinirli
  • 0
    _rendim
    İğrendim
Paylaş

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir