1. Anasayfa
  2. Bilgisayar

Unutulan internet siteleri

Unutulan internet siteleri
0

İnternette eskiden çok popüler olan bazı siteler vardır.Bunlardan bazıları sosyal medya sitesi,sohbet sitesi,dosya paylaşımı yada oyun sitesidir.Bu tarz siteler bir zamanların efsanesi olsa da ilerleyen günlerde maalesef unutulmaya yüz tutuyorlar.

Bunun başlıca sebebi ise sosyal medya siteleri için alternatiflerin çoğalması ve daha gelişmiş olmasıdır.Dosya paylaşım sitelerinde ise telif haklarının korunması ve telif hakları koruması yüzünden bu tarz sitelerin kapatılmasıdır.Sohbet sitelerinin unutulması ise doğrudan sosyal medya mecralarının günümüzde oldukça önemli bir yer kaplamasından kaynaklanmaktadır.Oyun sitelerinin unutuluyor olmasının sebebi ise 3D video oyunlarında yaşanan gelişmelerdir.

 

Eskiden son derece popüler olan ama günümüzde unutulan bazı internet siteleri…

 

OGame

Bir zamanlar oldukça fazla oyuncuya sahipti.Tarayıcı üzerinden oynanan bu oyuna bir zamanlar Türkiye’den erişim engeli gelmişti.Günümüzde varlığını hala sürdürse de eski popülerliğini yitirmiş bir internet sitesi tabanlı oyundur.

 

Grafi2000

Berk Tokay tarafından flash animasyonlar ile mizah yapan bir siteydi.Sonraki zamanlarda Kanal D televizyonunda Grafi 2000 Komedi olarak yoluna devam ederken,Koca Kafalar ismi ile macerasına devam etti.Grafi2000 internet sitesini anlatacak en iyi şey aşağıdaki videodur.

 

 

Azbuz

Kendinize bir blog sitesi açmanıza imkan tanırdı.Günümüzdeki Wix ve Blogger gibi Türkiye’de bir zamanlar oldukça popüler olan bir blog sitesi tasarım platformudur.

 

RapidShare

Part part (bölüm bölüm) oyun indirilen bir dosya paylaşımı sitesidir.Tek part (tek bölüm/link) ile dosya indirilebildiği zaman ziyaretçisini mutlu eden bir siteydi.Yüklenen dosyaların telif hakları sebebiyle kapatıldı.

 

HotFile

RapidShare gibi dosya paylaşımı sağlayan popüler bir internet sitesiydi.Ancak Hotfile’nin sonu da RapidShare gibi telif haklarının korunması sebebiyle kapanmakla sonuçlandı.

 

e-Kolay.net

Çevirmeli internetin kullanıldığı zaman rahmetli Kemal Sunal’ın oynadığı reklamlarla tanınan bir çeşit medya sitesiydi.

 

 

MYNET

Bir zamanlar popüler bir sohbet,haber ve blog sitesiydi.Günümüzde haber sitesi olarak varlığına devam etmektedir.Ancak eski popülerliği tamamen kaybetmiş durumda.

 

Bu İçeriğe Tepkini Göster!
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    bay_ld_m
    Bayıldım
  • 0
    sevindim
    Sevindim
  • 0
    _pheli
    Şüpheli
  • 0
    sinirli
    Sinirli
  • 0
    _rendim
    İğrendim
Paylaş

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir