1. Anasayfa
  2. Güvenlik

Yüz Tanıma Sistemi Güvenilir mi ?

Yüz Tanıma Sistemi Güvenilir mi ?
0

Yapay zeka robotları ve buna bağlı teknolojilerin testlerini gerçekleştiren Al firmasında çalışan araştırmacılar,yaptıkları bir açıklamada güvenlik sistemi olarak kullanılan yüz tanıma sistemini test etmeye karar verdiklerini ifade ettiler.Yapılacak olan bu testte yüz tanıma sistemlerinin güvenlik seviyesi yüz maskeleriyle denendi.

Sınır geçişi kontrol noktalarında,uygulamalarda,banka sistemlerinde ve birçok yerde sıkça kullanılan güvenlik sistemi olan yüz tanıma sistemi,insan yüzüne yakın ancak çokta karmaşık olmayan maskelerle denendi ve bu deneme sonucunda yüz tanıma sisteminin güvenilir olmadığı tespit edildi.

Araştırmacılar bu maskelerle iki mobil ödeme sistemi,Çin sınır kontrol noktası ve Amsterdam Schiphol Havalimanı’ndaki pasaport kontrol kapısında başarılı oldular.Maskeler sayesinde buralardaki yüz tanıma sistemleri başarıyla kandırıldı.

Her cihazın yüz tanıma sistemi bir değildir.Örneğin Android telefonlardan bazılarında bulunan yüz tanıma sistemi telefon sahibinin fotoğrafı taratılınca güvenlik kilidini açmakta ve devre dışı kalmaktadır.Aynı şekilde iPhone cihazlarının yüz tanıma teknolojisi bu şekilde atlatılamamaktadır.Hatta yapılan test iPhone cihazlar içinde denendi ve başarısız olundu.iPhone telefonlarının yüz tanıma sistemi maskelerle kandırılamadı.

Günümüz teknolojisi yüz tanıma sisteminin geliştirilmesi ve güvenlik seviyesinin arttırılması için son derece müsait bir durumda olmasına rağmen bu konuda ciddi anlamda yenilikler yaşanmamaktadır.Sadece güvenlik için yeni tedbirler ve alternatifler geliştirilsede yüz tanıma sistemi için ciddi adımlar atılmamaktadır.

Güvenlik tedbiri olarak kullanılan bu teknolojinin geliştirilmemesi ve gerçek anlamda güvenliği sağlayamıyor olması ilerleyen günlerde çok ciddi sorunlara sebep olabilir.Bu açık yüzünden teröristler sınır kapısından içeri rahatça girebilir yada zengin kişilerin maskeler sayesinde dolandırıcılık teşebbüsünde bulunabilir.

 

Bu İçeriğe Tepkini Göster!
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    bay_ld_m
    Bayıldım
  • 0
    sevindim
    Sevindim
  • 0
    _pheli
    Şüpheli
  • 0
    sinirli
    Sinirli
  • 0
    _rendim
    İğrendim

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir