1. Anasayfa
  2. Yazılım

Hangi programlama dili ne işe yarar

Hangi programlama dili ne işe yarar
0

Dünyanın en iyi mesleklerinden biri olarak sayılan yazılım, öğrenildiği zaman çok geniş iş imkanı sağlayan ve iyi para kazandıran bir meslek olarak tercih edilmektedir. Ancak yazılımcı olmanın ve bu alanda kendini geliştirmenin yolu oldukça zor ve uzun bir yoldur. Her alanda tercih edilen ve başarılı bir yazılımcı olmak için çeşitli kodlama dillerinin bilinmesi gerekir.

 

TIOBE Index, The Redmonk Programming araştırma anketine göre en gerekli, ihtiyaç duyulan ve yazılımcıların bilmesi gereken programlama dilleri belli oldu. Yazılımcıların bu dilleri bilmesi kendilerini birkaç adım öteye getirmekle beraber kişiyi geliştirmekte ve ihtiyaç duyulan bir birey özelliği katmaktadır. Yapılan araştırma ve anket sonuçlarına göre en popüler kodlama dilleri şu şekilde sıralanmaktadır.

 

JAVA

Hangi programlama dili ne işe yarar

Bir zamanların en popüler kodlama dili olan Java, bu özelliğini günümüzde de korumaktadır. Çok geniş alanlarda kullanılabilen Java dili, C++ ile benzerliği ve bu dilin iyi yönlerini alma sebebiyle günümüzde hala yazılımcılar için ihtiyaç duyulan bir alandır. Televizyon programında, ev aletlerinde, internet uygulamalarında, cep telefonlarında ve birçok yerde kullanılmaktadır.

 

C

Hangi programlama dili ne işe yarar

C dilinin tarihi oldukça eski bir zamandan günümüze kadar ulaşmaktadır. Günümüzde hala yaygın olarak kullanılmaktadır. C dili özellikle bir sistem oluşturmak için kullanılan bir programlama dilidir. İşletim sistemlerinin oluşturulması ve geliştirilmesi için ihtiyaç duyulan bir programlama dilidir. Yazılımcıların bilmesi gereken önemli bir programlama dilidir.

 

Python

Hangi programlama dili ne işe yarar

Yazılımcıların özellikle başlangıç için tercih ettiği kodlama dilidir. Öğrenilmesi kolaydır. Geniş bir kütüphaneye sahiptir. Python dilini kullanarak bağımsız yazılımlar geliştirebilir ve geniş çaplı projelerle uğraşabilirsiniz. Python dilinin kullanımı günümüzde oldukça yaygınlaşmıştır.

 

PHP

Hangi programlama dili ne işe yarar

Yazılım dili web sitelerini programlamak için kullanılmaktadır. Son derece yaygın bir şekilde kullanılan PHP dili birçok popüler sosyal medya ve haber sitelerinde kullanılmaktadır.

 

VİSUAL BASİC

Hangi programlama dili ne işe yarar

Görsel programlama dilidir. Kolay bir şekilde program geliştirmek için kullanılmaktadır. Visual Basic (.NET), daha çok tasarım yapımı özelliğiyle ön plana çıkarken kod yazmaya ikinci planda ihtiyaç duyan bir platformdur. Üst seviye programlama dilidir.

 

JavaScript

Hangi programlama dili ne işe yarar

Basit bir kodlamayla oluşturulan projeler vasıtasıyla küçük işleri halledebilen ve özellikle web uygulamalarında kullanılan bir programlama dilidir. JavaScript ile yazılan kodların okunması son derece kolaydır. Günümüzde kullanım oranı oldukça yaygındır.
Bu İçeriğe Tepkini Göster!
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    bay_ld_m
    Bayıldım
  • 0
    sevindim
    Sevindim
  • 0
    _pheli
    Şüpheli
  • 0
    sinirli
    Sinirli
  • 0
    _rendim
    İğrendim
Paylaş

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir