1. Anasayfa
  2. Bilim

Kaç tane yakın arkadaşınız var ?

Kaç tane yakın arkadaşınız var ?
0
 

Arkadaşınız yada arkadaş sandığınız kişiler gerçekten arkadaşınız mı ? Hatta yakın arkadaşınız olarak gördüğünüz kişiler sizinle aynı fikirde mi ? “Dost” olarak gördüğünüz kişilerde sizi aynı şekilde yakın arkadaş (dost) olarak görüyor mu ?

Şimdi yakın arkadaş yani dost,kardeş olarak gördüğünüz kişileri düşünün.Kaç tane dostunuzun,kardeşinizin var olduğuna inanıyorsanız o sayıyı ikiye bölün.Elinizde kalan sayı sizin için gerçekten kardeş,dost,yakın arkadaş sayınızdır.

PLoS One’da yayımlanan bir araştırmaya göre dost,kardeş olarak gördüğünüz,size yakın biri olarak düşündüğünüz kişiler aslında sizinle aynı fikirde değil.Yani sizin dost sandığınız kişilerle hisleriniz bir değil.Siz,her ne kadar dostunuzu size “yakın arkadaş” olarak görseniz de bu kişilerin yarısı aslında sizi yakın arkadaş olarak görmüyor.

Bu sonuçların hepsi yapılan ve PLoS One’da yayımlanan bir araştırma sonucunda bulundu.Araştırma ise ilk olarak 84 kişilik üniversiteli gençlerin bulunduğu sınıfta gerçekleştirildi.Her öğrenci araştırma için bir teste tabi tutuldu.Yapılan testte öğrencilerden arkadaşlarını 0’dan 5’e kadar puanlayarak kendileri için ne kadar yakın arkadaş olup olmadığını belirtmeleri istendi.

Aynı şekilde testte puanladığı arkadaşlarının da kendisi için kaç puan verebileceğini tahmin etmeleri istendi.Puanlama sisteminde 0 puan,kişiyi hiç tanımadığını ifade etmekteydi.Aynı şekilde 3 puan arkadaşlık ilişkisi için en düşük puanı ifade ederken 5 puan yakın arkadaşlığı,dostluğu ve kardeşliği ifade etmekteydi.

Araştırmanın sonucundaysa insanların “yakın arkadaşlık” olarak yaptığı tanımlamaların aslında %53’ü karşılık olduğu saptandı.Bu araştırmanın sonucunda kendinize yakın olarak hissettiğiniz arkadaş sayınızın aslında yarısı kadarına sahip olduğunuz tespit edildi.

 

Bu İçeriğe Tepkini Göster!
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    bay_ld_m
    Bayıldım
  • 0
    sevindim
    Sevindim
  • 0
    _pheli
    Şüpheli
  • 0
    sinirli
    Sinirli
  • 0
    _rendim
    İğrendim

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir