1. Anasayfa
  2. Sinema

Teknoloji Tutkunlarının Tatilde İzlemesi Gereken 10 Film

Teknoloji Tutkunlarının Tatilde İzlemesi Gereken 10 Film
0

Teknoloji  (bilim/kurgu) filmleri  ufkumuzu genişleten ve bize bir şeyler katan film türlerinden bir tanesi. Tatilde kaliteli vakit geçirmek, eğlenmek ve aynı zamanda bir şeyler öğrenmek amacıyla sizin için yaptığımız listeye bir göz atmalısınız!

 

İyi seyirler…

 

1-) Her (2013)

 

Başrolünde  Joaquin Phoenix’in bulunduğu filmimizde, olaylar insanların gelişmiş teknolojiye çok da farklı bakmadığı bir zamanda geçiyor. Yollarda herkesin teknolojik aletlerle konuştuğu, mektupların bir sistem tarafından yazılıp insanlara gönderildiği ve birçok akıllı sistemin olduğu gelecek zaman…Başrolümüz ise eşinden boşanmakta olan ve onun eksikliğini kadın sesli yapay zekayla gidermeye çalışan biri… Ve kadın seslendirmesini yapan Scarlett Johansson…

 

 

 

2-) The Social Network

 

Mark Zuckerberg’in öğrenci zamanlarında nasıl olduğunu anlatan ve Facebook’u nasıl kurduğunu, arkadaşlarıyla ilişkilerini ve de Facebook için uğraştığı davaları konu alan bir film

 

 

3-) Fabricated City

 

2017 yılında yayınlanmış olan Kore yapımı bir film. Sanal oyun dünyasında oldukça başarılı olan fakat gerçek hayatta işsiz ve asosyal olan bir adam, haksız yere cinayetle suçlanır. Oyundan tanıdığı hacker arkadaşı ve grubu onu kurtarmak için uğraşırken oldukça gerilimli zaman geçirirler.

 

 

 

4-) Nerve

 

Normal hayatında içe kapanık bir kız öğrencinin (Emma Roberts) Nerve adında doğruluk/cesaretlik oyununun sadece cesaretlik kısmının bulunduğu sanal gerçeklik oyununa katılmasıyla değişimini gösteriyor. Fakat oyun sadece ‘oyun’ olarak kalmıyor ve zamanla tehlikeli bir hal alıyor. Başrolümüz ise her şeyi değiştirmek için oyunda çok yüksek puanlar kazanan biriyle (Dave Franco) birlikte mücadele etmeye başlıyor.

 

 

 

5-) Source Code

 

Savaş pilotu olan bir adam (Jake Gyllenhaal), kendisini hiç tanımadığı bir bedenin içinde trende bulur ve karşısında onu tanıyan gözlerle bakan bir kadın vardır. Kısa bir süre sonra bunun hükümet programıyla ilgili olduğunu anlar. Programın amacı 8 dakika sonra havaya uçacak trene bombayı kimin yerleştirdiğini bulmaktır. Bu program orada olup ölen insanların beynine girerek ölüm anlarının son 8 dakikasını gösterir.

 

 

 

6-) Jobs (2013)

 

Steve Jobs’ın hayatını ele alan filmde başrolü Ashton Kutcher üstleniyor. Apple markasının ortaya çıkışını, insanların ihtiyaçlarını karşılayacak düzeye gelişini anlatıyor. Aynı zamanda Jobs’ın yaşadığı zorlukları ve  bu zorlukların nasıl üstünden geldiğini gösteriyor.

 

 

 

7-) Transcendence

 

Terörist saldırısına uğrayan, yapay zekayla uğraşan bir bilim adamı olan Dr Will’in (Johnny Depp) eşi, beynini bir süperbilgisayara entegre eder. Eşiyle bu şekilde iletişim kurmaya devam eden Will, insanlığı yaklaşan terör saldırısına karşı uyarmaya çalışır. Fakat terörist grup Will’in  bir süperbilgisayarda yaşadığını öğrenince onu yok etmek için çabalar.

 

 

8 -) Kelebek Etkisi

 

Çocukluk zamanlarından kötü anılara sahip olan  genç bir adam, zamanla geçmişe yolculuk yapabildiğini keşfeder. Birçok geri dönüş gerçekleştirir fakat bu yolculukar geleceğini de hiç istemediği şekilde değiştirir. Sonunda önemli bir karar vermek zorunda kalır

 

 

9-) The Matrix

 

Sanal ortamda Neo olarak tanınan genç bir adamın Matrix adında merak ettiği bir program vardır. Bir gece Trinity isminde genç bir kadın onu takip etmesini söyler ve Neo’nun hayatı tamamıyla değişir.

 

 

10-) Matrix Reloaded

 

Matrix’le tanışan Neo, onun hakkında daha çok şey keşfetmeye başlar. Aynı zamanda kendi sınırlarını da öğrenir. Ajanlarla zorlu mücadekeye devam eder.

 

 

Bu İçeriğe Tepkini Göster!
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    bay_ld_m
    Bayıldım
  • 0
    sevindim
    Sevindim
  • 0
    _pheli
    Şüpheli
  • 0
    sinirli
    Sinirli
  • 0
    _rendim
    İğrendim

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir