1. Anasayfa
  2. İnternet

Tumblr nedir ne işe yarar ?

Tumblr nedir ne işe yarar ?
0

Tumblr,18 ile 24 yaşları arasındaki gençlerin kullandığı bir sosyal medya platformudur.Aslında sosyal medya platformundan çok blog oluşturabileceğiniz bir platformdur.Seçtiğiniz temayla istediğiniz herhangi bir konuda kendinize ait görsel,video ve animasyonlar ekleyebileceğiniz kişiselleştirilebilir bir blog oluşturma platformudur.

2007 yılında David Karp tarafından kurulmuştur.2013 yılında Yahoo! tarafından 1.1 milyar dolara satın alınmıştır.Fakat Tumblr kullanıcıları bu durumdan rahatsız olmuştur ve imza kampanyası düzenleyerek Tumblr’ın David Karp’ın ürünü olarak kalmasını istemişlerdir.Kullanıcıların isteği yerine getirilerek Tumblr satılmamıştır.

Tumblr’da size ait görsel,video,link ve animasyon içerikleri paylaşabilir,birçok sosyal medya platformunda olduğu gibi # ile konu etiketleri oluşturabilirsiniz.Tumblr’a ait hazır tema kullanabilir yada kendinize özel tema oluşturabilir tema satın alabilirsiniz.Başka kullanıcıları takip ederek o kullanıcıların gönderilerini ana sayfada görüntülenmesine izin verebilirsiniz.Beğendiğiniz içerikleri beğendiklerim bölümünde paylaşabilirsiniz.

Tumblr platformu sosyal medya platformlarının arasında 2015 yılında en çok büyümeyi kaydeden platform olmayı başarmıştır.Ayrıca 2018 yılında yapılan istatistiklerde Twitter’ın önüne geçmeyi başarmıştır.

 

Bu İçeriğe Tepkini Göster!
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    bay_ld_m
    Bayıldım
  • 0
    sevindim
    Sevindim
  • 0
    _pheli
    Şüpheli
  • 0
    sinirli
    Sinirli
  • 0
    _rendim
    İğrendim
Paylaş

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir