1. Anasayfa
  2. Android

Apple ile Samsung arasındaki farklar

Apple ile Samsung arasındaki farklar
0
Günümüz teknolojisinde yer alan akıllı telefonlar hiç şüphesiz insanların günlük yaşamlarında sıkça kullandığı,vazgeçilmez bir cihaz,bir ihtiyaç olarak görülmektedir.Yenilenen ve gelişen teknoloji dünyasında adım adım ilerleyen gelişmeler,teknoloji dünyasını baştan aşağı değiştirebiliyor hatta bazı eski teknoloji ürünü olan cihazların unutulmasına sebep olabiliyor.

 

Günümüzde artık “cep telefonu” kavramının yerini alan akıllı telefonlar iki kişinin karşılıklı konuşmasını sağlayan bir cihaz olmakla sınırlı kalmıyor.Teknolojinin gelişmesiyle birlikte akıllı telefonlarda sunulan kamera deneyimi çok daha etkili bir hale getiriliyor.Bu durumun sonucunda akıllı telefonlar,iletişimin dışında fotoğraf makinesi olarak kullanılabiliyor.

 

 

Akıllı telefon dünyasında sadece donanımsal gelişmelerin dışında işletim sistemlerininde geliştirilmesiyle birlikte birçok yazılımın kullanılmasına imkan sağlanıyor.Eskiden sadece bilgisayarda kullanılabilen bazı fonksiyonları yerine getiren yazılımlar,işletim sistemlerinin gelişmesi ve akıllı telefon dünyasında yaşanan gelişmeler sayesinde insanların ceplerine kadar ulaşabiliyor.

 

Akıllı telefonların gelişmesi ve bu cihazlardaki seçeneklerin,ek özelliklerin artması hiç şüphesiz rekabeti de arttırmaktadır.Teknolojinin gelişmesiyle birlikte birbirleriyle kıyasıya mücadele içerisinde olan iki rakip marka Samsung ve Apple,akıllı telefonlarına yüksek çözünürlüğe sahip kamera,yüksek kapasiteli ekran ve işlemci birimleri ekliyor ve her geçen gün daha yüksek performans sunan cihazlar geliştiriyor.

 

 

Apple reklam yapma konusunda oldukça başarılı bir şirkettir.Amerikan şirketidir ve cihazlarının dizaynı,kullanım kolaylığı oldukça kaliteli ve akıcıdır.ABD’de popüler bir isim olmuştur.Dünyaca ünlü olan marka,telefonlarını 700 ile 900 dolar arasında satmaktadır.Bu fiyat Amerika halkı için son derece uygundur.

 

 

Samsung sadece bir telefon markası değildir.Televizyon,kamera,akıllı telefon,tablet,bilgisayar ve çeşit çeşit elektronik cihazların üretiminde etkin rol oynayan bir isimdir.Son zamanlarda ismi çok duyulmaya başlayan Exynos işlemcisinin de geliştiricisidir.Kısaca Samsung,elektronik cihaz alanında dünyayı saran ve kendi cihazlarında kendi ürettiği parçaları kullanan bir markadır.

 

 

Akıllı telefon konusunda ilk üretim yapan IBM (Simon) ve Nokia (9000 Communicator) isimleridir.Pek çok kişi akıllı telefonu ilk üretenin Apple olduğunu zannetmektedir.

 

Her ne kadar bu popüler teknoloji cihazlarının ilk üreteni Apple olmasa da akıllı telefonların dizaynı,tasarımı konusunda örnek alınan isim olmuştur.Bu yüzden Apple,akıllı telefon konusunda kendine rakip çıkmasını istemiyor ve sürekli olarak patent davaları açıyor.

 

 

Samsung Galaxy 2,iPhone 4 modelleri ile iki markanın ürettiği,ilk modeline göre üstün teknolojili cihazlarıdır.Bu iki model Samsung ile Apple arasındaki kavgayı başlatmıştır.Zamanın en popüler telefon markası olan Nokia telefonlarına benzer şekilde üretim yapan Samsung,bu modeli ile Apple markasından alıntılar yapmıştır.

 

Samsung,iPhone’da olduğu gibi ekranın en alt kısmına sabit logolar yerleştirmiş ve normalde bu iki cihazın döneminde menüler aşağı doğru giderken Samsung tıpkı iPhone modellerinde olduğu gibi yana doğru giden menü yapmıştır.

 

Apple’ın kendi iOS işletim sistemi kaynak kullanımı bakımından üstün performans sunarken bu durum Android cihazlar için geçerli olmamaktadır.Ancak bu durum ilerleyen günlerde farklılık gösterebilir.Çünkü Andorid işletim sistemi sistemin başlatma hızını büyük ölçüde arttırırken kaynak kullanımı için birçok güncelleme yapmaktadır.

 

APPLE İLE SAMSUNG ARASINDAKİ TEMEL FARK

 

Samsung şirketi var olan bir ihtiyacı karşılayan bir şirket olmanın yanında gelişen,üreten ve satış yapan bir markadır.Apple ise var olan ihtiyacın karşılanması dışında kendisini bir ihtiyaç olarak tanımlanmasını sağlayan bir marka olma yolunda ilerlemektedir.

 

Yani Samsung markası sadece akıllı telefonlar geliştiren bir marka değildir.Beyaz eşya,televizyon,bilgisayar ve birçok elektronik cihaz geliştirip bunları satarak insanların sıradan ihtiyaçlarını karşılayan ve bu doğrultuda para kazanan bir şirkettir.

 

 

Apple şirketiyse daha önce yapılmamış olan tasarımı ve teknolojileri deneyerek yeni fikirlerin vücut bulmasını sağlamayı ve insanların yeni teknolojilerle tanışmasını sağlama amacı ve vizyonuyla ilerlemektedir.Bu yüzden ihtiyacı karşılayan bir marka olmanın dışında ihtiyaç duyulan bir marka olmayı hedef haline getirmiştir.

 

İki şirketin geliştirdiği ve satışa sunduğu ürünlere göz atılacak olursanız Samsung şirketine ait teknolojik ürünlerin Apple’a ait teknolojik ürünlerden daha uygun ve düşük fiyat etiketine sahip olduğunu fark edeceksiniz.

 

APPLE İLE SAMSUNG ARASINDAKİ İLK SAVAŞ

 

Apple ile Samsung birbirlerinden tamamen farklı vizyona sahip iki marka olmalarına rağmen akıllı telefon piyasası konusunda kesişmektedir.Bilindiği üzere bu iki şirket arasında kıyasıya mücadele yaşanmakta ve bazı zamanlarda birbirleriyle çatışmaktadır.Bu duruma sebep olan ilk şeyse Samsung’un Galaxy S2 modeli akıllı telefonuyla Apple’ın iPhone 4 modeli akıllı telefonudur.

 

 

Çünkü Samsung şirketi Galaxy S2 modeli akıllı telefonunu üretirken birebir kopyala yapıştır olmasa da iPhone 4 modelinde bir hayli esinlenmiştir.O zamanlar Android cihazlarda menüler aşağı doğru ilerlerken Galaxy S2 modeli tıpkı iPhone 4 modelinde olduğu gibi sol ve sağ tarafa doğru ilerleyen bir menü akışı kullanmıştır.

 

 

Tabi gerginliğin tek sebebi bu değil.Galaxy S2 modelinin ahize bölgesi,kasa kıvrımları ve yazılımsal geliştirmeler iPhone 4 modeliyle büyük benzerlikler gösteriyordu.Ancak Galaxy S2 ile iPhone 4 modelinin temel özelliklerine bakıldığı zaman 4.3 inç ile 3.5 inç ekranların kullanımı sebebiyle kopyala/yapıştır yapıldığı söylenemez.

 

Bu İçeriğe Tepkini Göster!
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    bay_ld_m
    Bayıldım
  • 0
    sevindim
    Sevindim
  • 0
    _pheli
    Şüpheli
  • 0
    sinirli
    Sinirli
  • 0
    _rendim
    İğrendim
Paylaş

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir