1. Anasayfa
  2. İnternet

LinkedIn nedir ? LinkedIn hakkında herşey

LinkedIn nedir ? LinkedIn hakkında herşey
0

Günümüz dünyasında sosyal medya uygulamalarının ve benzer platformların yeri hiç şüphesiz büyük bir yer kaplıyor.Özellikle genç hedef kitlesine hitap eden bu mecralar,gün geçtikçe kullanıcı sayısını arttırıyor ve popüler olma yolunda hızlı adımlarla ilerliyorlar.Sosyal medya siteleri ve uygulamaları özellikle gençlerin kendini gösterebileceği,fikirlerini paylaşabileceği ve yeni insanlarla tanışma fırsatı yakalayabileceği birer imkan olarak tanıtılırken durum tam tersi olarak yaşanıyor.

 

Sosyal medya platformları tanıtılanın dışında yalan haberlerin yayılması,siber zorbalıkların yaşanması ve mutsuzluğa sebep oluyor.Gençlerin günlük hayatlarında çokça zaman kaplayan bu mecralar,sosyal hayatları olumsuz yönde etkiliyor.Yapılan araştırma ve röportajların sonucunda kişilerin sosyal medya hesaplarına girerken yada çıkarken nasıl hissettikleri sorulup,çoğundan “mutsuz” cevabı alınıyor.

 

FAYDALI SOSYAL MEDYA,LİNKEDIN

 

 

Neredeyse bu zamana kadar kurulan bütün sosyal medya siteleri,uygulamaları ve diğer platformları insanların kendilerini gösterebileceği,meşhur olabileceği,arkadaş veya ilişki kurabileceği izdivaç ortamı olmanın ötesine geçememektedir.Bu amaçla kurulan neredeyse bütün sosyal medya alanları kullanıcılarına fayda sağlamanın dışında maddi ve manevi zarar vermektedir.

 

Ancak bütün bu sosyal medya sitelerinin ve uygulamalarının arasında bulunan LinkedIn,diğerlerinden farklı olarak son derece profesyonel bir hizmet vermektedir.Arayüzü son derece sade,amacı ve vizyonu son derece net,kullanım kolaylığı son derece basittir.

 

LİNKEDIN NEDİR ?

 

 

LinkedIn platformunda diğer sosyal medya uygulamalarında olduğu gibi kendi profil fotoğrafınızı,bilgilerinizi paylaşabilir ve arkadaş edinebilirsiniz.Ancak bu platformun diğerlerinden ayıran en temel özelliği iş sahipleri için ihtiyaç duyduğu çalışanı tespit edip onu bünyesine dahil etmektir.Aynı şekilde iş arayan kişilerin istediği tarzda iş bulma fırsatını sunmaktır.

 

Yani LinkedIn platformu,arkadaş edinmenin ve kendini göstermenin dışında kalan,kullanıcıların kendini geliştirebileceği ve fırsat yakalayabileceği imkanların sunulmasını sağlamaktadır.Böylece kendine uygun iş arayan kullanıcı istediğini elde ederken,kendine uygun çalışan isteyen şirket yada kurumların aradığını bulmaya yardım etmektir.Kısaca LinkedIn,bir sosyal medya platformu olmanın dışında meslek platformudur diyebiliriz.

 

LİNKEDIN NE İŞE YARAR ?

 

 

LinkedIn’in amacı iş başvurusu yapmak isteyen kişilerin son derece kolay bir şekilde daha fazla yetkili ve ilgili kişilere erişimini sağlamaktır.İş hayatında kullanıcılara güvenli bir ortam sağlamayı amaçlamaktadır.Ayrıca girişimci kişilerin fikrini hayata geçirebilmesi için fırsat sunmayı amaçlamaktadır.

 

NEDEN LİNKEDIN KULLANMALIYIZ ?

 

 

Günümüzde birçok işlem internet üzerinden gerçekleştirilmektedir.İnternet sayesinde günlük işleri kolay bir şekilde tamamlayabiliriz.Örneğin bankaların mobil uygulamalarını kullanarak elektrik,su,doğal gaz,internet faturasını ödeyebiliriz.İnternetin gelişmesi ve günlük hayatımızın içine bu kadar karışması neticesinde önemi herkes tarafından fark edilmektedir.

 

Hal böyle olunca iş hayatına atılan yada fikir sahibi girişimcilerin kendilerini internet ortamında,güvenli bir platformda göstermeleri gerekmektedir.Tamda bu sebeple LinkedIn platformu kullanılmalıdır.Bu platform sayesinde iş hayatınızda kolaylıklar sağlayabilir ve fikirlerinizi bir başkasıyla paylaşıp hayata geçirebilirsiniz.

 

LİNKEDIN’İN NE FAYDASI VAR ?

 

 

LinkedIn platformu sayesinde güvenli bir platformda kariyerinize katkı sağlamış olursunuz.CV ve diğer bilgileri kendi profilinizde paylaşarak çok daha fazla şirket ve kişiye ulaşma şansı yakalamış oluyorsunuz.Eğer ki iş hayatında daha fazla fırsat yakalamak ve daha çok erişim sağlamak istiyorsanız LinkedIn bu durum için biçilmiş kaftan !

 

Ayrıca LinkedIn platformu hakkında daha fazla bilgi sahibi olmanız için aşağıdaki videoyu izlemenizi tavsiye ederiz…

 

LinkedIn hesabı nasıl açılır ? LinkedIn hesabı açılırken nelere dikkat edilmelidir ? LinkedIn hesabı açarken neler yapılmalıdır ? / yapılmamalıdır ?

 

Bu İçeriğe Tepkini Göster!
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    bay_ld_m
    Bayıldım
  • 0
    sevindim
    Sevindim
  • 0
    _pheli
    Şüpheli
  • 0
    sinirli
    Sinirli
  • 0
    _rendim
    İğrendim
Paylaş

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir